Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #csharp

Jako że właśnie się zacząłem zastanawiać że potrzebuje napisać program w javie, ale jeden z problemów instniejących jest łatwiej rozwiązać w c#. Czy jest możliwość żeby mój program Javowy, uruchamiał jakoś program C# i czekał na returna z niego?
  • 11
  • Odpowiedz
@piowit: weź pod uwagę, że odpalenie nowego procesu trochę czasu zajmuje. Szczególnie pod windą. Jak chcesz to robić co chwilę w pętli, to od razu daj sobie spokój - odpalaj 1 raz na stałe i zrób komunikację po std wejściu-wyjściu albo po gniazdach między javą a c#. Ale najpewniej to przekombinowane i lepiej spędzisz ten czas próbując odpalić bibliotekę javową :)
  • Odpowiedz
@tell_me_more: Potrzebuje po prostu dodać do programu opcję że np po kliknięciu powiesz np "weather warsaw" i żebym wiedział czego chce ode mnie użytkownik.

Generalnie dopiero zaczynam pisać projekt, a kinect nie jest jego najważniejszą częścią, więc nad nim będę się zastanawiał jak już złożę do kupy wcześniejsze (prostsze) problemy :) Ale zapytałem, bo mnie to zastanowiło :)
  • Odpowiedz
@tell_me_more: A jeszcze jedno, znasz jakieś dobre miejsce w sieci (może być in english) gdzie można porozmawiać z innymi programistami chętnymi do pomocy. Coś w stylu stackoverflow?
  • Odpowiedz
@piowit: a co jest złego w stackoverflow? Ja raczej wolę szukać w google, niż pytać ludzi. Szybciej jest :)

Ewentualnie jak długo nie mogę problemu rozwiązać, to szukam kanału danej biblioteki/frameworka czy czego tam na ircu i tam się pytam. Albo jak coś jest z githuba to można zgłaszać tam problemy i gadać na forum danego projektu.

To zależy.
  • Odpowiedz
A jeszcze jedno, znasz jakieś dobre miejsce w sieci (może być in english) gdzie można porozmawiać z innymi programistami chętnymi do pomocy. Coś w stylu stackoverflow?

@piowit: kanały na IRC-u
  • Odpowiedz