Wpis z mikrobloga

@Opportunist: Mało. Zależy jakie masz wykształcenie. Za 900 ziko może znajdziesz jakiś dobry pokój. Na kawalerkę nie licz. Do tego 700 zł na żarcie jeśli sam gotujesz. Zostanie ci 1150 na resztę wydatków typu auto, rower, kom. miejską, jakieś zakupy odzieżowe, odkładanie hajsu na nowy komputer czy telefon, bo nic wieczne nie jest. W 2019 roku 95% Polaków średnio zarabiała 2300 zł. Przez te 3 lata trochę urosly wypłaty. Zarabiasz
bartosz325 - @Opportunist: Mało. Zależy jakie masz wykształcenie. Za 900 ziko może zn...
  • Odpowiedz
@Hellicon: według karty nauczyciela czy etat nauczyciela wygląda następująco
22h dydaktyczne na pracę z uczniami
18h pozostałe na inne sprawy (uzupełnienie dokumentacji, dyżury, rady pedagogiczne, spotkania z rodzicami itp).
Oczywiście trzeba przyznać że zazwyczaj nie siedzi się 40h w szkole.

Nie zmienia to natomiast faktu ze te 2800 netto i takie obłożenie czasowe średnio pozwala na podjęcie dodatkowej pracy (o ile nie mówimy o godzinie czy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Opportunist: czy ja gdzies oceniłam, że dużo czy mało? Tylko zapytałam, czy to na 3/4 bo serio nie wiem ile wynosi minimalna netto. Mi by 2k wystarczyło bo mam auto w gazie& mieszkanie bezczynszowe tatuś kupil - jak ktoś na wynajmie jest to te 2k to często same opłaty, wiem
  • Odpowiedz
@Krzyszy P---------e. Rady i spotkania raz do roku xD. A ile miesięcy wakacji ferii itd. W tym chorym kraju mamy najbardziej absurdalne przepisy. Sprywatyzować ten bajzel, państwowe zostawić egzaminy...
  • Odpowiedz
@dge22: Tylko do kołchozu 3x w tyg, resztę ogarniam na pieszo, kiedyś jeździłem codziennie jak drugi etat miałem to wydawałem 400 zł na paliwo, wgl to już nieaktualne dane, za parking od następnego tygodnia mam 180 zł, a za pokoj 660 zł, związek nie wywalczył nawet 2% podwyżki z pracodawcą xDDDDD
  • Odpowiedz
@bartlomiej_rakowski: To postaraj się może zainwestować w siebie? Zastanów się co chciałbyś robić, postaraj się może zrobić jakieś kursy/uprawnienia, które pozwolą Ci znaleźć lepszą i lepiej płatną pracę? Ja w swoim dość krótkim życiu spróbowałem pracy na magazynie jak i w fabryce. Nie wyobrażam sobie tam wrócić.
  • Odpowiedz