Wpis z mikrobloga

Tak wygląda 48 zł na zdjęciu. P O T Ę Ż N A P O R C J A od #pasibus
Wiem - jak drogo to po co kupowałem. Czasem jednak sytuacja zmusza.

Dzisiaj bez 50 zł w kieszeni nie ma po co wychodzić na obiad na miasto, bo starczy na styk. #inflacja

Przestaję jeść na mieście. Stać mnie, ale zwyczajnie szkoda mi tej kasy. I widzę, że nie tylko ja zaczynam mieć takie podejście. Pewna granica została przekroczona. Trzymajcie się w tym gastro.

#jedzenie #oswiadczeniezdupy
JesterHead_ - Tak wygląda 48 zł na zdjęciu. P O T Ę Ż N A P O R C J A od #pasibus 
W...

źródło: comment_1657046361K2EBDr6FdzTMmFZzWgAIUs.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesterHead_: pasibusa p------o. Burgery już po 30+zł xD. Lubiłem sobie pójść od czasu do czasu na gonzalesa, ale teraz to już wolę 2x 2foru w macu, bo gramatura ta sama ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JesterHead_: moja różowa robi zajebiste burgery 'domowej roboty', od tego czasu mam w dupie te wątpliwej wielkości wynalazki, a jem smacznie, więcej i kilka razy taniej XD. Niedługo nawet pizzy nie będę zamawiał, bo zwyczajnie drogo i szkoda siana, lepiej będzie samemu się nauczyć xd
  • Odpowiedz
@JesterHead_: w gastro najbardziej czuć inflacje
Ceny są już p------e i nie wiem skąd tam nadal tylu klientów

jak widzę ze sałatka kosztuje 40zl, jakas rybka 60zl albo stek z polędwicy 100-120zl to mi się odechciewa jeść w resto
Zarabiam bardzo dobrze a już zaczęłam oszczędzać na gastronomii i częściej jem w domu
  • Odpowiedz
@JesterHead_: W Warszawie na Mokotowie jest taka fajna śniadanio-lunchownia Bystro, wielkie porcje, jedzenie zawsze świeże i pyszne, a obiadek codziennie inny do wyboru 21 zł ( ͡ ͜ʖ ͡) wielka grecka sałatka 17, duża porcja racuchów z jabłkiem 15. Młyn mają ciągle, a spisują się na medal
  • Odpowiedz
@JesterHead_: wystarczy jakis research porobić o restauracjach / knajpach w Twoim mieście i dopiero byś zobaczył ile dobrych rzeczy zjesz na obiad do 50zł... + najesz sie do syta.
A to, że pasibus jest overpriced to nie jest żadne odkrycie xD
  • Odpowiedz
@Ravciu: odkąd zacząłem robić swoją pizzę nie mam ochoty na żadną inną, nawet moja różowa chce tylko moją ( ͡° ͜ʖ ͡°) true włoska mąka, prosciutto, dobrze zrobione ciasto, włoska passata, parmezan, mozarella i jesteś królem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz