Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
Mam 29 lat. Nie szukałam nikogo na siłę bo też nie czułam takiej potrzeby. Z przypadku wyszło, że poznałam obecnego chłopaka. Od około roku jesteśmy razem i jest ok. On ma 35 lat.
Pojawił się już pierwszy większy problem. Zaczął coś mówić o dziecku. Wcześniej stanowisko mieliśmy takie samo tzn lubimy swoje życie i nie chcemy go skrajnie utrudniać. Dla mnie ten pomysł jest szalony. Nie mam mieszkania, może
T_C_D +245
Praca umyslowa jest mniej warta czy o co chodzi?
#pytanie #polska #medycyna #lekarz #szpital
Ale rzeczywiście u elektryka czy fryzjera widzisz wykonaną pracę. U lekarza bywa różnie. Znam kilku świetnych, znam kilku tragicznych.
Mam abonament w jednej z medycznych sieciówek.
Byłem kiedyś u urologa, po skończeniu 35 chciałem się przebadać, tak po prostu. Wyśmiał mnie, bo „nasłuchałem się głupot i naczytałem w internetach,
@psiversum: jeśli do takiego uczesania potrzeba 10 lat nauki, to jak najbardziej w porządku.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Tak samo usunięcie kaszaka, 300 zł za konsultację na której patrzy, że jest kaszak i tyle, a potem umawiasz się na usunięcie za 900 zł. To jest dopiero chore.
@gracilis: ciężko nazwać to co robi większość lekarzy "pracą". Tak jak napisałem - za 10 minutową pogawędkę z której absolutnie nic nie wynika wołają 200zł. Równie dobrze można iść do znachora albo wróżki. Może taniej wyjdzie.
150 za godzinę Angielskiego xDDD
150 za gniazdko to OK, bo to głównie jego dojazd do ciebie a samo gniazdko to tam pikuś.
@psiversum: Wydaje mi się, że stomatolodzy tak działają faktycznie. Plomby/przeglądy po taniości, jak przyjdzie do usuwania zębów, kanałowego, naprawianie zębów, robienia koron, protez to proporcjonalne ceny za wszystkie zabiegi idą w górę. Chociaż jak popatrzysz, to robienie endo/re-endo zajmie tyle co dwie plomby, ale jednak nie każdy lekarz jest w stanie to zrobić i stąd cena jest faktycznie adekwatna do usługi.
@min_borda:
@Gumaa: spróbuję Was pogodzić - jakieś 7 lat temu, jako student, dawałem korki z matmy i fizyki rozszerzonej, czasem studentom na pierwszym roku. Brałem 50 zł/h i była to mniej więcej średnia cena w mieście wojewódzkim. Kumpel, co w połowie zawodowo daje korki, ostatnio podwyższył cenę do
@psiversum: ja jednak wolę, żeby lekarz skierował mnie do odpowiedniego specjalisty a nie wymyślał z dupy diagnozy (i zaprosił na za tydzień na kontorlę, bo może spudłował) żeby przytulić 50 zł więcej.