Wpis z mikrobloga

Dziś obiad w 20 minut czyli mięso mielone z papryką, zalegający sos pomidorowy po gołąbkach, olej sezamowy i dużo kimchi. Dodaje ono ostrości, umami i kwasku, genialny sposób na smaczny farsz. Chwile podusiłam, zawinęłam w placka i voila. Jutro do reszty ugotuję ryż i będę tym nadziewać papryki. Tak trzeba żyć ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

#gotujzwykopem #kuchnia #arinkaofood
arinkao - Dziś obiad w 20 minut czyli mięso mielone z papryką, zalegający sos pomidor...

źródło: comment_1656855326FokjyOQxCGDKs7uDsO6xX1.jpg

Pobierz
  • 15
@cagogsg: Smakuje lepiej bo wygląda jak memło. Niby wiedziałam że kimchi ma od metra smaku ale jadłam je głownie z ryżem, od dziś wiem że jak nie ma ochoty, czasu na stanie i wymyślanie głebi smaków to można nie dawać miso, past koreańskich, grzybów, bulionów tysiąca wysp i nie wiadomo czego, tylko wystarczy kubek kimchi ()
Boże było dobre jak nie wiem. Polecam wszystkim.