Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +47
Wzrost płac już w tym momencie nie nadąża za inflacją, a rząd planuje 2 podwyżki płacy minimalnej w 2023 - ciekawe skąd przedsiębiorcy na to wezmą pieniądze przy zwijających się zamówieniach i ogólnie gospodarce - PIS da kolejną tarcze antykryzysowa i będziemy mieć 60% inflacji za rok/dwa? ;D
A może bezrobocie wywali w kosmos?
Jakie widzicie wyjście z tej sytuacji? Bo ja tylko jedno - idzie kryzysik i bezrobocie - to jedyne rozwiązanie, aby zdławić inflację i nie zatopić żetona. Alternatywnie znowu dodruk i mamy hiperinflację w perspektywie kilku lat ;D
Jestem bardzo ciekawy co o tym myślicie i wołam @151346136 @del855 @LuciusMiximus i @LaurenceFass bo lubię czytać ich wypowiedzi.
Zapraszam do burzy mózgów ;D
#nieruchomosci #gielda #inflacja #bekazpisu
Nie wiem, może chodzę do złego sklepu, bo różne są, a Ty do dobrego ;D
Choć dopuszczam też możliwość dna i hiperinflacji, ale to nie jest mój domyślny scenariusz. Na miejscu PiS-owców obawiałbym się wtedy o swoje życie. Są granice, po
Gdzieś będzie lepiej, gdzieś będzie gorzej. Polska jest jakoś po środku
Cały czas daje mniej więcej równe szanse, 70 do 30, że będzie recesja (70) lub stagflacja (30)
Recesja czyli zduszenie inflacji, wzrost bezrobocia i ogólna
@151346136: Mnie jeszcze jedno zastanawia - jak rządzący w EU mogą być aż tak głupi? Jak do tego w ogóle mogło dojść, co oni zrzekli się rozumu czy jak?
Atom nie, prąd nie - gaz od ruskich? Miodzio! Opieramy całą gospodarkę EU na gazie od ruskich!!!
@haha123:
Niemcy miały być hubem rosyjskiego gazu na Europę, po drodze naliczając marżę. Jednocześnie lobbowano za ograniczeniem niezależności energetycznej krajów Europy środkowej (odejście od węgla, protesty przeciwko energii atomowej).
Natomiast to, że likwidują energię atomową u siebie to już jest obłąkanie /
tak jak zawsze, podkręcimy wam ceny
ostatecznie konsument albo szuka taniej, albo zdaje sie na łaske kaczyńskiego (a wszyscy wiemy jak to
@LaurenceFass: rzeczywiście, to był niezły plan. Niestety nie wypalił i teraz całe EU dostanie mocno po dupie...
Dlaczego niestety? Dla nas to dobrze, ważne jeszcze żeby Ukraina obroniła strategiczne punkty to wreszcie w Europie środkowej będzie dało się "oddychać".
Nadchodzą wybory, więc trzeba rozdać wydrukowany/pożyczony piniondz. Dziś Kaczyński mówi o wejściu 14 emerytury na stałe póki on rządzi. A to dopiero początek kampanii wyborczej. To jak bardzo będziemy w dupie to się okaże po wyborach. Jeśli znów PiS w pełni przejmie władzę
I też o to, że jakby on nigdy nie powstał, to nie powstałby żaden system handlu emisjami oraz Polska nadal by mogła mieć śmiesznie tani prąd z węgla - który to tani prąd teraz doskonale by się przydał i pomógłby mocno złagodzić nadchodzący kryzys...
@WiktorekS: Twoje nie wiele lepsze.... Wystarczy mieć coś więcej niż liceum skończone i chociaż minimalne, ukierunkowane umiejetnosci. Wtedy z cudu robi się oczywistość.
@dupasmoka:
@WiktorekS: Gdzie Ty mieszkasz, że taka bieda tam panuje? W mojej okolicy jest masa zakładów produkcyjnych, w których człowiek na start na produkcji zarabia >5k brutto. Za minimalną to tylko u prywaciarza, który pozostałą kwotę daje pod biurkiem.
@kokol: nie wiem, ja jestem z malego miasta i wiem tyle, ze jak przy covidach pozamykali sklepy, to dziewczyny znajomych byly przez caly ten okres bezrobotne, bo nie mogly znalezc niczego nawet za minimalna.