Aktywne Wpisy
przecietny_facet +98
Mój sąsiad zadzwonił po policję bo śmiałem wejść do windy z psem bez smyczy i kaganca xD Mój pies pomimo groźnego wyglądu jest największym słodziakiem na świecie ale do tego troglodyty nic nie docierało. #psy #nieruchomosci #sasiedzi
drobne_na_taryfe +1108
Mam na parterze bloku takie ekskluziw prywatne przedszkole i kisnę zawsze z imion tych dzieciaków. Nie dość, że są Liam, Mia, Malika, Ruben, Nikolina, Andrea, Chloe (wymawiane tak, jak się pisze) to gurwa biega pośród nich mały, czarny jak smoła Bartek. xD
Wzrost płac już w tym momencie nie nadąża za inflacją, a rząd planuje 2 podwyżki płacy minimalnej w 2023 - ciekawe skąd przedsiębiorcy na to wezmą pieniądze przy zwijających się zamówieniach i ogólnie gospodarce - PIS da kolejną tarcze antykryzysowa i będziemy mieć 60% inflacji za rok/dwa? ;D
A może bezrobocie wywali w kosmos?
Jakie widzicie wyjście z tej sytuacji? Bo ja tylko jedno - idzie kryzysik i bezrobocie - to jedyne rozwiązanie, aby zdławić inflację i nie zatopić żetona. Alternatywnie znowu dodruk i mamy hiperinflację w perspektywie kilku lat ;D
Jestem bardzo ciekawy co o tym myślicie i wołam @151346136 @del855 @LuciusMiximus i @LaurenceFass bo lubię czytać ich wypowiedzi.
Zapraszam do burzy mózgów ;D
#nieruchomosci #gielda #inflacja #bekazpisu
zebys sie nie zdziwil...
mniej i mniej, ale moze ich potrzeba jeszcze mniej? Rynek mial wchlonac miliony uchodzcow i co? Zatrudniono ich 250k.... to jest 1/4 jedna czwarta jednego
a niby czemu nie? To jak wypelniane wielkiego automatu vedningowego - na magazynie przygotowuja kosze pod dany sklep, ktore wjezdzaja na dostawczaka 3,5t w kolejnosci objazdu, 20-30min i jazda do nastepnego. Zamiast 40 pracownikow na 10 klasycznych zabek masz 2 osoby.... a jak wg ciebei to niemozliwe to wez ich 4.... to jest 10x
@del855:
meh spora część nie chce pracować w takich robotach bo jest całkiem zamożna ¯\_(ツ)_/¯
@del855: zastępuje 3 magazynierów, których nie było bo i tak brakowało ludzi do pracy
@del855: najpierw piszesz, że potrzeba ludzi wykształconych a teraz się zastanawiasz czy nie trzeba jeszcze mniej absolwentów polibud etc.
@del855: no przecież to napisałem xd Rolnictwo to doskonały przykład jak wygląda ta cała ZŁA automatyzacja, nie ma chętnych do niskopłatnej i ciężkiej pracy to kończy się
Mitem jest, ze braki kadrowe ida u nas w miliony. Widziales kiedys przyslowiowa biedornke zamknieta z powodu brakow kadrowych? Albo ze towar w niej nie jest wylozony, puste polki i jedne kasjer odliczajacy minuty do zmakniecia sklepu? A moze zabka? A moze orlen? Albo amazon nie jest w stanie skompeltowac 20.000 przed swietami do magazynu? No cokolwiek zamkniete z powodu braku obslugii? Na pewno nie jedne janusz kalkulujace tanie sile