#anonimowemirkowyznania Do wszystkich osób walczących z #migrena . Jest nas mało, ale trzymajmy się razem, bo tylko my rozumiemy co to jest za ból. Dzisiaj od rana już druga solpadeina max. Lipa w życiu i czynniki zewnętrzne zadziałały na mnie. Normalnie aż mam piasek w oku (tzw. męty). Oczywiście powód do bólu w moim przypadku to #depresja i antydepresanty zmniejszyły liczbę ataków, jednak od czasu do czasu to ścierwo wraca. Kochani trzymajcie się!! Dobrze znam wasz ból. #anonimowemirkowyznania
@AnonimoweMirkoWyznania: Mirku, migrena nie jest choroba. To pohodna (objaw) innych problemow ze zdrowiem. Najelpszym na to dowodem jest to, ze przy przyjmowaniu antydepresantow (najpewniej SSRI) zmniejsza sie czestotliwosc (jak i sam fakt, ze cierpisz na depresje). Szukaj przyczyny. U mnie byla to fibromialgia (ale moga byc tez inne choroby metaboliczne i ukladu nerwowego, ktore obnizaja poziom neurohormonow). Szukaj, bo poprawiac samo z siebie sie nie bedzie. Nie daj sie zwiesc
OstraStara: Trzy rzeczy które mi pomogły w walce z migreną: 1. Dietetyk - zbilansowana dieta od dietetyka klinicznego (centrum respo Michała Wrzoska) 2. Ginekolog - dowiedziałam się, że mając migreny przyjmując tabletki antykoncepcyjne pogarszam sprawę) 3. Pantomogram - jak się okazało miałam rosnące poziomo ósemki, które nie miały miejsca wyjść i popychały ściskając pozostałe zęby.
A miałam masę szarpania się z neurologami, internistami, rezonansami, zwalaniem na powikłania po bezobjawowym
Do wszystkich osób walczących z #migrena . Jest nas mało, ale trzymajmy się razem, bo tylko my rozumiemy co to jest za ból. Dzisiaj od rana już druga solpadeina max. Lipa w życiu i czynniki zewnętrzne zadziałały na mnie. Normalnie aż mam piasek w oku (tzw. męty).
Oczywiście powód do bólu w moim przypadku to #depresja i antydepresanty zmniejszyły liczbę ataków, jednak od czasu do czasu to ścierwo wraca.
Kochani trzymajcie się!! Dobrze znam wasz ból.
#anonimowemirkowyznania
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62bd6d2560d9931b2e8eaed3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
---
Zaakceptował: karmelkowa
Szukaj przyczyny. U mnie byla to fibromialgia (ale moga byc tez inne choroby metaboliczne i ukladu nerwowego, ktore obnizaja poziom neurohormonow). Szukaj, bo poprawiac samo z siebie sie nie bedzie. Nie daj sie zwiesc
1. Dietetyk - zbilansowana dieta od dietetyka klinicznego (centrum respo Michała Wrzoska)
2. Ginekolog - dowiedziałam się, że mając migreny przyjmując tabletki antykoncepcyjne pogarszam sprawę)
3. Pantomogram - jak się okazało miałam rosnące poziomo ósemki, które nie miały miejsca wyjść i popychały ściskając pozostałe zęby.
A miałam masę szarpania się z neurologami, internistami, rezonansami, zwalaniem na powikłania po bezobjawowym
Komentarz usunięty przez autora