Aktywne Wpisy
BobekRobek +12

#patodeweloperka #nieruchomosci
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.

źródło: IMG_4661
Pobierz
W Enneagramie przeczytałam, że Piątki prawie zawsze wybierają taką praktykę, jeżeli podejmują się medytacji. Fragment mówi:
Z racji tego, że jestem 5w4, to bardzo mnie ten fragment zaintrygował. Zastanawia mnie też, dlaczego w cytowanym fragmencie występuje słowo "niestety".
#medytacja #buddyzm #enneagram
a wyjaśniać to chyba krótki post byłby za krótki żeby wytłumaczyć pewne niuasne, mogę Cię odnieść do pewnych książek, lub podyskutować na pw
Brzmi trochę jak zostanie bezdomnym xD
na początek wystarczy, bo dość gruba, prowadzi od samych początków do bardzo wysokich stanów, gdzie jesteś w stanie osiągnąć błogość, głęboki spokój i radość w czasie medytacji
źródło: comment_1656496422EIJnjgh1miucO007dm9jmg.jpg
Pobierzźródło: comment_1656496445TnOj5WgV3mASp9NxqTrEkg.jpg
Pobierzźródło: comment_1656496463qYj4htIAQGkGSTOACAvNYh.jpg
Pobierzźródło: comment_1656496488qLXfZTZrcIwbsvsFLqWIQl.jpg
Pobierzźródło: comment_1656496506yNCK8BIcZqhMqRKyRp60KO.jpg
PobierzDopowiem jeszcze tylko: fajnie jest wiedzieć że vipassana praktykowana obecnie na zachodzie jest skrojona pod wymogi współczesności. W tej nocie jest mowa, jak słusznie zauważa @steppenwolf90 , że tradycyjnie uważano że aby rozpocząć vipassanę należy najpierw wyciszyć i skoncentrować umysł poprzez śamathę do poziomu 'koncentracji dostępu' (jest to stan przed pierwszą jhaną ale