Wpis z mikrobloga

Ha tfu na ludzi katujących #konie lub jakiekolwiek inne #zwierzaczki

Mam na myśli zarówno prowadzących taki biznes, jak i turystów którzy korzystają z ich usług

Pomyślcie sobie jak te zwierzęta muszą się męczyć, szczególnie w upały przy obecnej #pogoda

#podludzie #patologia #turystyka #zakopane
t.....z - Ha tfu na ludzi katujących #konie lub jakiekolwiek inne #zwierzaczki 

Mam ...

źródło: comment_1656336774inKcTEYcfHbXJkCi7Wywzy.jpg

Pobierz
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trujacybluszcz i dlatego nie pojadę do Zakopanego, dopóki męczą konie. Nie będę ich sponsorować, bo zostawiając kasę w hotelu, knajpie nabija się kasę wujkowi, szwagrowi, bratu właścicieli tych dorożek. Myślę, że kilka dni bojkotu ludzi w sezonie od razu by spowodowało, że meleksy stałby się normą. Tam żyją wszyscy we własnym sosie, więc dla mnie całe Zakopane jest totalnie skreślone i na czarnej liście.
  • Odpowiedz
Wiesz co stanie się z końmi gdy nie będą potrzebne? znikną. To nie jest dzikie zwierze które ma jakiś sens w przyrodzie, nikt nie będzie trzymał konia by na niego popatrzeć.

@S_____: to jakim cudem w całym kraju konie nie znikają? Bo poza zakopanym nigdzie indziej nie ciągną bryczek w górach? Górale jeszcze nie odkryli innych sposobów zarabiania z pomocą koni?
  • Odpowiedz
@trujacybluszcz: Konie to silne zwierzęta, które od zawsze towarzyszyły człowiekowi (wraz z psami są to zwierzęta najbliższe ludziom). Są naturalnie przystosowane do ciągnięcia, dźwigania pewnego obciążenia. To, iż chciwy na dutki baca przeciąża wóz nie znaczy, że należy zakazać wszelkich prac zwierząt. Ja tam lubię zwierzęta jak konie - są ładne, a do tego smaczne. Pewnie gdyby zakazano jedzenia mięsa to bym musiał jeść ludzi. Natura.
  • Odpowiedz
i dziadek tak tyrał koniem aż mu zdechł?

@slapdash: Masz, bo przeoczyłeś - @Pelen_watpliwosci:

No sorry nie ma lekko, a te wynaturzone postawy co to się boje konia ile wlezie bo nie wstaje czy dalej nie jedzie to jest kejs jak piratów na drodze którzy są promilem kierowców, ale jednak tak zapadają w mówić ze się to ekstrapoluje na cała populacje kierowców

Mój dziadek uprawiał pole koniem ale chyba
  • Odpowiedz
J---ć takich, co torturują te konie dla zysku i żaden denny argument mnie nie przekona, „ze to dobre”, „że tak musi być”, „że koń ma na siebie zarabiać”
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: a ty powinieneś mieć zakaz wypowiadania się w takich sprawach bo zakazu nie powinno być. Wszystkiemu wini są właściciele którzy niewłaściwie użytkują tego konia. Nie można wrzucać wszystkich do jednej beczki dzbanie
  • Odpowiedz
@trujacybluszcz: Dla mnie to zupełnie niepojętne że są ludzie którzy jeżdzą sobie taką bryczką czy tak tam to się nazywa, zrobią sobie fotkę na fejsa czy insta nad Morskim Okiem i się kurła nazwyają turystami xD Po górach się chodzi, na tym polega ich urok.
  • Odpowiedz
@trujacybluszcz: Co? xD Dawno nie słyszałem nic głupszego. Skoro nikt ich nie zmusza to ciekawe jak wyżywią rodzinę? Może niech zjedzą te konie, wszystkim będzie lepiej

Ps. Koń też musi na siebie zarobić, inaczej jego byt jest pod znakiem zapytania
  • Odpowiedz
@trujacybluszcz: Dlaczego winisz turystów? Gdyby koniarze i park narodowy mieli choć trochę szacunku dawno by zrobili chociażby meleksy elektryczne, dlaczego tego nie robią? Może chodzi o pieniążki?
  • Odpowiedz