Mirunie drodzy, co tu się odjaniepawliło, to ja nawet nie.
Słowem wstępu - prowadzę z mamą mały antykwariat, sprzedajemy sobie książki i duperelki jakieś na alledrogo. Oferta jest różna, przeróżna! Trochę filozofii, trochę literatury pięknej, poradniki stare, troszkę ezoteryki - co nam się trafi, to wystawiamy, więc nie ma jakiegoś "motywu przewodniego" naszej oferty.
Z różnymi ludźmi mamy kontakt w tej pracy, wiadomo. Ale to co ostatnio przeczytałyśmy, to aż szok :D
„Szanowna Pani, weszłam ponownie na Pani stronę, chcąc poszukać jeszcze niektórych pozycji, i...zamarłam z przerażenia, co Pani sprzedaje, jak bardzo złe i niebezpieczne także dla Pani oraz Pani Rodziny - i zwiększające Pani odpowiedzialność także za grzechy cudze - Pani sprzedaje. "Biblia szatana", co do której nawet sam La Vey nie był na tyle głupi i naiwny, by ją trzymać we własnym domu, bo doskonale wiedział, jak jest niebezpieczna. Poza tym opis mówi, że to jeszcze nie wszystko, bo ów autor opowiada o tarocie, drugim najbardziej niebezpiecznym narzędziu, które rozbija rodziny i ściąga nawet bardzo poważne choroby na niewinne osoby, w tym dzieci. Nie istnieje samouzdrawianie, to okultyzm w najczystszej postaci: https://allegro.pl/oferta/samokontrola-umyslu-metoda-silvy-samouzdrawianie-12266722018 Makrama to inaczej tybetański splot shamballa, który ma wybitnie duchowe i pogańskie korzenie: https://allegro.pl/oferta/uczymy-sie-makramy-jadwiga-turska-11539083420 . Reszty opisywać nie będę, bo Pani wyodrębniła dział "ezoteryka, magia i ufo". To wszystko powinno być najlepiej spalone po poświęceniu, ale jeśli ktoś nie ma takiej możliwości, to choć skropione wodą święconą i solą/olejem egzorcyzmowanym, nad tym jeszcze powinien zostać zrobiony znak krzyża, i wszystko powinno zostać zniszczone, choćby w niszczarce, z modlitwą ciągła "Krwi Chrystusa, zwyciężająca złe duchy, ochroń nas", po czym natychmiast wyniesione do śmietnika na zewnątrz i z umyciem wodą święconą rąk. + Błogosławię Panią. ”
Taka trochę #bekazkatoli chociaż wiem, że ta osoba jest po prostu bardzo chora. To oczywiście nie koniec korespondencji, bo na maila odpowiedziałyśmy, ale kolejne odpowiedzi to taki sam bełkot, w który się dowiedziałyśmy, że jesteśmy z mamą winne tego, że małe dzieci mają raka i mają wypadki i łamią rączki i nóżki ;)
Jaka ja jestem szczęśliwa, że sprzedaję tylko przez internet. Jak bym się miała na żywo z takimi ludźmi spotykać, to ja dziękuje bardzo. A tak to mam swoją piwnicę, komputer, robię sobie paczki (co uwielbiam!) i jest dobrze :)
A wy z jakim najdziwniejszym klientem mieliście kontakt? #pytanie
Zachowanie tej kobiety to 100% katolicka postawa, dla nich każdy rytuał, książki z innej religii to okultyzm jaki i tarot, nawet te śmieszne fetysze indiańskie fetysze. ( ͡°͜ʖ͡°) Uważają to jako bramę czy zaproszenie dla szatana.
@Frasad: To sobie poczytaj o eliadowskiej szkole historii religii, debilu xD
@Nordri: a romove czasem nie kosztuje powyżej pewnej liczby zdjęć i w trybie seryjnym? Ja ostatnio wziąłem się dokładnie za to co ty, i wycinam odręcznie w Gimpie. Udało mi się zejść do 13 kliknięć na książkę (otwórz, 4 x kliknąć róg, odwróć zaznaczenie, delete, zastąp, eksportuj, kolejne zdjęcie), na godzinę wycinam ok 150 zdjęć, i się zastanawiam czy udało by mi się jeszcze to przyspieszyć. Może gdybym zdjęcia robił
@pan-bartolomeu-dias: ja robię na jednolitym - zawsze na białej plecówce. Ale fotoszop sobie z nią nie radził - z takim wycięciem tła "na raz". A remove bg sobie radzi. Czasem na 300 zdjęć powiedzmy z 2 sobie nie poradzi.
Odnośnie seryjności i płacenia - korzystam już ze 3 miesiące i nic nie było o opłatach. No tyle, ze muszę zdjęcia wrzucać pojedynczo i pilnować przerabiania, bo się pojawiają captcha. No,
Słowem wstępu - prowadzę z mamą mały antykwariat, sprzedajemy sobie książki i duperelki jakieś na alledrogo. Oferta jest różna, przeróżna! Trochę filozofii, trochę literatury pięknej, poradniki stare, troszkę ezoteryki - co nam się trafi, to wystawiamy, więc nie ma jakiegoś "motywu przewodniego" naszej oferty.
Z różnymi ludźmi mamy kontakt w tej pracy, wiadomo. Ale to co ostatnio przeczytałyśmy, to aż szok :D
„Szanowna Pani, weszłam ponownie na Pani stronę, chcąc poszukać jeszcze niektórych pozycji, i...zamarłam z przerażenia, co Pani sprzedaje, jak bardzo złe i niebezpieczne także dla Pani oraz Pani Rodziny - i zwiększające Pani odpowiedzialność także za grzechy cudze - Pani sprzedaje. "Biblia szatana", co do której nawet sam La Vey nie był na tyle głupi i naiwny, by ją trzymać we własnym domu, bo doskonale wiedział, jak jest niebezpieczna. Poza tym opis mówi, że to jeszcze nie wszystko, bo ów autor opowiada o tarocie, drugim najbardziej niebezpiecznym narzędziu, które rozbija rodziny i ściąga nawet bardzo poważne choroby na niewinne osoby, w tym dzieci. Nie istnieje samouzdrawianie, to okultyzm w najczystszej postaci: https://allegro.pl/oferta/samokontrola-umyslu-metoda-silvy-samouzdrawianie-12266722018 Makrama to inaczej tybetański splot shamballa, który ma wybitnie duchowe i pogańskie korzenie: https://allegro.pl/oferta/uczymy-sie-makramy-jadwiga-turska-11539083420 . Reszty opisywać nie będę, bo Pani wyodrębniła dział "ezoteryka, magia i ufo". To wszystko powinno być najlepiej spalone po poświęceniu, ale jeśli ktoś nie ma takiej możliwości, to choć skropione wodą święconą i solą/olejem egzorcyzmowanym, nad tym jeszcze powinien zostać zrobiony znak krzyża, i wszystko powinno zostać zniszczone, choćby w niszczarce, z modlitwą ciągła "Krwi Chrystusa, zwyciężająca złe duchy, ochroń nas", po czym natychmiast wyniesione do śmietnika na zewnątrz i z umyciem wodą święconą rąk. + Błogosławię Panią. ”
Taka trochę #bekazkatoli chociaż wiem, że ta osoba jest po prostu bardzo chora.
To oczywiście nie koniec korespondencji, bo na maila odpowiedziałyśmy, ale kolejne odpowiedzi to taki sam bełkot, w który się dowiedziałyśmy, że jesteśmy z mamą winne tego, że małe dzieci mają raka i mają wypadki i łamią rączki i nóżki ;)
Jaka ja jestem szczęśliwa, że sprzedaję tylko przez internet. Jak bym się miała na żywo z takimi ludźmi spotykać, to ja dziękuje bardzo. A tak to mam swoją piwnicę, komputer, robię sobie paczki (co uwielbiam!) i jest dobrze :)
A wy z jakim najdziwniejszym klientem mieliście kontakt? #pytanie
#pracbaza #takbylo #makrama - tworzycie dzieło szatana, wiecie? #szatanowpis #tarot
@Frasad: To sobie poczytaj o eliadowskiej szkole historii religii, debilu xD
Ja ostatnio wziąłem się dokładnie za to co ty, i wycinam odręcznie w Gimpie. Udało mi się zejść do 13 kliknięć na książkę (otwórz, 4 x kliknąć róg, odwróć zaznaczenie, delete, zastąp, eksportuj, kolejne zdjęcie), na godzinę wycinam ok 150 zdjęć, i się zastanawiam czy udało by mi się jeszcze to przyspieszyć.
Może gdybym zdjęcia robił
@Nordri: ...w przeciwieństwie do książek które dają raka i należy je konsekrować i wołać do krwi Chrystusa a potem umyć ręce wodą święconą.
Odnośnie seryjności i płacenia - korzystam już ze 3 miesiące i nic nie było o opłatach. No tyle, ze muszę zdjęcia wrzucać pojedynczo i pilnować przerabiania, bo się pojawiają captcha. No,
moze nikt nie chcial dinozarow do skladania i zwineli interes