Wpis z mikrobloga

@widmo82: powinni się cieszyć, ile na paliwie oszczędzą!

A na poważnie - jest źle, będzie jeszcze gorzej. I nie mam wcale na myśli cen paliw.

Jeszcze tydzień temu na Tesco w UK (jedne z najtańszych stacji), Diesel był po £1.75, wczoraj po £1.96.

Ceny paliw idą bezpodstawnie w górę, za czym pójdą ceny usług i towarów, więc ludzie będą krzyczeć o podwyżki. I tak w kółko i kółko.

Wychodzi #!$%@? lockdown
śmieciowe żarcie i bary mleczne przetrwają bo wiele osób nie będzie miało czasu na gotowanie. Gotowanie dla 1os jest drogie jeśli się tego nie potrafi zaplanować. Wiele osób nie potrafi gotować...

@widmo82: A czy to przypadkiem nie jest złoty moment dla producentów różnych dań gotowych? Jak by nie patrzeć, to będą z 2 razy tańsze niż jedzenie na mieście (a niekiedy też od robienia samemu biorąc pod uwagę czas gotowania), co
@Bambuczy_Koczkodan: Czemu?

Płace średnio 82 zł/dzień za dobre jakościowo posiłki, które mogę wybrać. Dla mnie brak takiej diety by było marnowaniem zasobów, głównie mojego czasu, który mogę przeznaczyć na inne rzeczy.

Egoistyczne podejście wiem, ale ja też władzy sobie nie wybierałem (egoistycznie wybrali za mnie inni) i też mam.