Wpis z mikrobloga

@morion: Żenada, ale w sumie trochę w tym racji jest. Jak ktoś chce kilka rzeczy kupić i szybko wyjść ze sklepu to te kasy są super. Jak ktoś chce zakupy na tydzień to kurde stoi i stoi przy tej kasie. Jeszcze potem czekać aż pracownik podejdzie, bo jak się kupuje alko to ktoś musi potwierdzić wiek. Czasem waga się nie podoba i też trzeba czekać na pracownika, jednego kurde na
  • Odpowiedz
@Harven: Zbaczasz z tematu w stylu : "zawsze mnie dziwią ludzie którzy jedzą mięso, a w Afryce dzieci biedują". To są dwa różne problemy. My o gruszce, ty o gwoździach. Poza tym skąd wiesz, że nie widzę problemu jak rząd od 8 lat dmucha wszystkich w tyłek? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Masz jakieś dowody/argumenty ?
  • Odpowiedz
  • 0
@morion ok, myślałem że chodzi o to że kasjerka idzie z pieniędzmi etc. Ale w sumie to też nie prawda bo jeżeli nie mam terminala to defacto dyskrinine osoby które nie mają kart.
  • Odpowiedz
@SuperGosc11: ...i super. Najważniejszy jest wybór na równych zasadach.
Kasa tradycyjna to najlepsze co mogło w sklepach wymyśleć. Zazwyczaj nie muszę przez to stać i czekać na kasjerkę, aż mi zaakceptuje p--o lub pójdzie z gotówką nie wiadomo gdzie po resztę i nie muszę czegokolwiek skanować aby wyjść z zasieków.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@morion: co? Xd porównałes produkcję do kupowania/uslugi? Gdzie mówiłem o przejściu ze sklepów tradycyjnych do samoobsługowych? Gdzie usługa zastała przeniesiona na klienta, a nie produkcja dóbr?
  • Odpowiedz
@morion Godzina niewolniczej pracy polegającej na tym, że wyciągasz zakupy z koszyka jak przy kasie tylko musisz przeciągnąć nad skanerem, zajebisty wysiłek, straty wyceniono na mniej niż 20zl netto xD idąc tym tokiem rozumowania to nie powinieneś wyciągać gotówki z bankomatu tylko iść do oddziału banku i niech cię obsługują bo co będziesz kartę wkładał i pin wpisywał

Poza tym masz wolność, możesz jako konsument wybrać sklep gdzie nawet nie będziesz
  • Odpowiedz
Mało tego, ktoś kto chce zapłacić gotówką musi czekać potulnie na kasjerkę, która bierze pieniądze i znika 20 metrów udając się do kasy "tradycyjnej" i przynosi mu resztę

@morion: Nie mieszkam od lat w Polsce więc zapytam - o co chodzi z tym brakiem możliwości płacenia gotówką w kasie samoobsługowej? Widziałem takie kasy w różnych krajach i zawszę mają możliwość płacenia gotówką. Zamontowanie podajnika do monet i banknotów to jest
  • Odpowiedz
  • 7
@morion: bo kasy samoobsługowe powinny być do kilku przedmiotów max, bez durnego miejsca odkładczego - kasujesz/ważysz pakujesz, a nie taniec przekładaniec z miejsca na miejsce (miejsce odkładcze), potem dopiero do reklamówki/koszyka. Już nie wspomnę, że zmuszają do druku paragonu bo brameczka nie wypuści.

Zamysł kas samoobsłuhowych był taki, że bierzesz kilka produktów do łapy np. napój i jakieś buły, kasujesz, wychodzisz. Kilka minut jak się spieszysz. Natomiast jakaś mądra głowa
  • Odpowiedz
@morion: ciekawe co powie, że na stacji benzynowej musi sama tankować samochód, a nie czekać na ekspedienta ( ͡° ͜ʖ ͡°) (wbrew pozorom tak bywało dawniej, a nawet nadal bywa w kilku miejscach na świecie np. Oregon - i tak, tez jest ból d--y, że jak to miałbym to robić sam i za darmo xD)
  • Odpowiedz
@Kulek1981
@morion Jaki debil? Właśnie z RiGCz-em. Jeśli ktoś woli kasę samoobsługową to w pytę, niech do niej idzie. Sam pomysł jest spoko. Ale zwykłe kasy też powinny być otwarte. Jak mam 3 rzeczy na krzyż to samoobsługowa jest super. Jak mam n------y koszyk zakupami na tydzień to chcę to spokojnie wyładować na taśmę i spakować w miarę kasowania przez kasjerkę.
  • Odpowiedz
  • 0
@wyindywidualizowanyentuzjasta jak tesco było w Polsce, oni jako jedni z pierwszych instalowali kasy samoobsługowe, to była możliwość płacenia gotówką.

@morion ale jesteś typowym Januszem, co boi się zmian i nowości. Przeskok na sklepy samoobsługowe to też wielki problem. Jak to muszę sam chodzić po sklepie i szukać produktów i wkładać je do koszyka, wykonuję przecież czyjąś pracę.
Nie pasuje, to nie kupuj.
  • Odpowiedz
@mbasasello: nie umiesz spakować zakupów? Chodzisz w butach na rzepy czy jak? Jak to jest że takich "inteligentów" jak op nie spotykam nigdy na żywo tylko w w internecie?
  • Odpowiedz
  • 0
@morion:

za pracę którą powinien wykonywać pracownik Lidla?

Nie powinien, a może.
Nie ma nic lepszego niż samoobsługowe, ale wykopek się zesrał bo mu koronka z głowy spadła xD

Ciekawe, czy tak samo się zesrywasz o promowanie roweru zamiast auta, gdzie spadek komfortu jest nieporównywalnie większy.
  • Odpowiedz
@morion: o, znalazł się autor komentarza ze screena xDDD k---a to na bank ty, ten sam pseudointeligencki, bufonski ton i wnioski wg filozofii stałego pensjonariusza w Tworkach xDD
  • Odpowiedz
  • 0
@morion: Dobrze, że koleś ze screena nie wpadł na pomysł, że sklepy samoobsługowe też wyręczają panią zza lady ze sklepów lat 90
  • Odpowiedz
@morion: ciekawe czy typ przegapił moment kiedy został zmuszony do podjęcia pracy ekspedienta w sklepie w postaci zbierania towaru po hali zamiast czekać przy ladzie aż ktoś mu poda czy Lidl mu jednak za to płaci
  • Odpowiedz
W tym tygodniu byłem w lidlu a że operuję tylko gotówką to poprosiłem o otwarcie tradycyjnej kasy,pani powiedziała że man sam się skasować a ona odbierze pieniądze,po skasowaniu wszystkiego okazało się że muszę poczekać do tradycyjnej kasy bo jestem 3 w kolejce do płacenia

@kolopo: tak było nie zmyślam XD
babka kazała Ci się samemu skasować w samoobsługowej a później stałeś w kolejce do zwykłej żeby zapłacić, przecież taka sytuacja
  • Odpowiedz
@morion: Macie problemy w życiu xD. Nie podoba Ci się polityka lidla/biedronki/Kauflandu czy pepco to w---------j na stragan, bo Panicz musi być obsłużony na kolanach z podziękowaniem za zostawione pieniądze w sklepie xD.
  • Odpowiedz