Wpis z mikrobloga

@parys88: Tak,tak było i tak jest. Jest postawiona jedna pracownica na 6 kas samoobsługowych i pomaga jak wyskoczy jakiś błąd lub jak ktoś sobie nie radzi a w miedzy czasie otwiera najbliższą kasę skanuje paragon z kasy samoobsługowej i bierze pieniądze od tych co chcieli płacić gotówką. Tak brzmi nielogicznie i ludzie się na to wkurzają ale nic do nich nie dociera,chcesz robić tam zakupy to musisz się sam kasować.
  • Odpowiedz
@morion jakie bezbarwne i nudne trzeba mieć życie, żeby marnować czas na prucie się w internecie o kasy samoobsługowe. Ja p------e. Albo jesteś jakimś frustratem, piwniczakiem albo jesteś w wieku 70+. Nie marnuj czasu na odpowiedź. I tak nie przeczytam bo szkoda mi czasu.
  • Odpowiedz
jakiei nudne trzeba mieć życie, żeby marnować czas na prucie się w internecie o kasy samoobsługowe. Ja p------e. Albo jesteś jakimś frustratem, piwniczakiem albo jesteś w wieku 70+. Nie marnuj czasu na odpowiedź. I tak nie przeczytam bo szkoda mi czasu.

@niemamkoncepcji: mimo to napisales ten komentarz.. Dzbanizm mocny.

ale jesteś typowym Januszem, co boi się zmian i nowości.

@Colis: gosc wytknal bledy w systemie a ty sie
  • Odpowiedz
@PeterFile: jakie błędy? Czepianie się rzeczy w sytuacjach, do których kasa samoobsługowa nie była przewidziana. Nigdy nie widziałem sytuacji, aby były tylko i wyłącznie kasy samoobsługowe, poza jedną żabką w niedziele.
Na sklepy samoobsługowe też narzekasz, że trzeba chodzić, a nie jak kiedyś tylko stać i patrzeć?
Jedna i druga rzecz służy do czego innego, nie chcesz, nie korzystaj, ktoś cię batem goni do tych kas?
xD
  • Odpowiedz
@Colis: wlasnie o to mi chodzi. Walisz konia do zmian bez wzgledu czy zmiana na lepsze czy gorsze. Zmiana z chodzeniem po sklepie i mozliwoscia przyjrzenia sie artykulowi byla dobra. Tak teraz masz wszystko z bliska i na tacy i mozesz wybrac najlepszy produkt.

Do czego byla przewidziana kasa samoobslugowa?

Mozna znacznie lepiej ogarnac sposob kasowania jak np w decathlonie gdzie nie bujasz sie z szukaniem kodu, odkladaniem, czekaniem na
  • Odpowiedz
Decathlon w Galerii Mongolia Wrocław jedynym słusznym sklepem z kasami samoobsługowym i na RFID. Kładziesz, działa, płacisz wychodzisz, żadne skanowanie z dziura w dupie.

Mozna znacznie lepiej ogarnac sposob kasowania jak np w decathlonie gdzie nie bujasz sie z szukaniem kodu, odkladaniem, czekaniem na zatwierdzenie alko itd.

@zbyssto: @PeterFile: To się nie opłaca przy drobnicy i marży dyskontów, chyba że chciałbyś dopłacić za każdy RFID. Lepszym sposobem byłoby
  • Odpowiedz
Godzina niewolniczej pracy polegającej na tym, że wyciągasz zakupy z koszyka jak przy kasie tylko musisz przeciągnąć nad skanerem, zajebisty wysiłek, straty wyceniono na mniej niż 20zl netto xD idąc tym tokiem rozumowania to nie powinieneś wyciągać gotówki z bankomatu tylko iść do oddziału banku i niech cię obsługują bo co będziesz kartę wkładał i pin wpisywał

@IIIlIII: Dlatego wypłaty z bankomatów masz za darmo, a za wypłatę w okienku
  • Odpowiedz
@XpedobearX Wsadzenie tagu RFID to koszt 50 gr za sztukę dla mikroprzedsiębiorstw, dla molochów, to już 10 gr. Do tego dodaj brak inwentaryzacji w sklepie i obsługi tychże inwentaryzacji. Zmniejsza się koszt diametralnie do kilku groszy na produkcie, a jak dorzucisz jeszcze fakt dehisteryzacji tagu do pakietu to koszt jeszcze poleci w dół. W sklepie będzie jeden pan Władzio spec od bezpieczeństwa i magazynierzy repakerzy, a nie turbo wojownicy z hełmie
  • Odpowiedz
Bezobsługowe zapki to pomysł który zapke pogrzebie, w Poznaniu na dworcu żule potrafią tam wejść spać i z-----ć towar xD

@zbyssto: Jak, skoro trzeba mieć aplikację i podpiętą kartę płatniczą?
  • Odpowiedz
@XpedobearX A bo ja wiem, to co widziałem to mówię. Może wlazł za kimś, może ma telefon z revolutem. To nie jest nowość, MOPSianie mają telefony z androidami, nie wiem jak radzą sobie z kartą.
  • Odpowiedz
@zbyssto: Akurat telefon z androidem to nie problem, bo jakąś używkę da radę nawet wyłamzać za darmo czy kupić za 50-100zł sprzed kilku lat. Niemniej aktywna karta płatnicza, fiu fiu. Niedługo będą żulić na BLIKA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@XpedobearX czy ja wiem, jak już to na niekorzysc banków, bo musisz płacić żeby odebrac swoje pieniądze ( ͡º ͜ʖ͡º) w sklepie obie 'usługi' masz za darmo i wybierasz co ci bardziej pasuje, oczywiście niektórzy twierdzą że są zmuszani do samoobsługi, ale regulaminowo nic takiego nie ma
  • Odpowiedz
czy ja wiem, jak już to na niekorzysc banków, bo musisz płacić żeby odebrac swoje pieniądze ( ͡º ͜ʖ͡º) w sklepie obie 'usługi' masz za darmo i wybierasz co ci bardziej pasuje, oczywiście niektórzy twierdzą że są zmuszani do samoobsługi, ale regulaminowo nic takiego nie ma

@IIIlIII: Tak, bo płacisz za obsługę fizyczną. Tak jak płacisz w cenie produktów za obsługę kasy, a nie masz
  • Odpowiedz
@XpedobearX Już niedługo MOPSianie będą robić flipy na ludziach, coś w stylu 'te daj no te no dwa złote tym blykem a kupię Co 5 paczek czipsow'.

I taki delikwent wejdzie do żabki drugi delikwent z drugą karta przytrzyma drzwi i wyniosą pół sklepu z cyganami na spółę o 3 w nocy.
  • Odpowiedz
@XpedobearX I ta sytuacja w banku jest tym, co op nazywa 'brakiem wolności' do ktorego dążą według niego sklepy. Jesteś zmuszony do samodzielnego wybierania wlasnych pieniędzy i musisz płacić za obsługę fizyczną, pomimo że jesteś klientem banku i płacisz za jego usługi. Rozumiałbym ból d--y, gdyby za obsługę przy kasie trzeba było osobno płacić, ale masz wolność wyboru, a gdy jesteś zmuszony do korzystania z samoobsługi to jest wbrew regulaminowi sklepu,
  • Odpowiedz