Aktywne Wpisy

whoru +87
Różowa w ciąży, drugi trymestr leci, poszła dzisiaj z rana zrobić badania laboratoryjne. Nie była w stanie wstać wcześniej z uwagi na codzienne nieustające nudności, więc poszła jak już mogła wstać. Dotarła na miejsce i zapytała, czy może wejść poza kolejka z uwagi na ciążę i fakt, że będąc w ciąży nie powinno się siedzieć za długo na czczo.
Efekt? Większość ludzi skwitowało ja, że „ciąża to nie choroba”.
Potem będziemy rozmawiać,
Efekt? Większość ludzi skwitowało ja, że „ciąża to nie choroba”.
Potem będziemy rozmawiać,
johnny_tomala +41
O co chodzi z tym świętym oburzeniem że ktoś się zamoczył w stawie? W każdym alpejskim kraju, czy to Włochy czy to Szwajcaria, gdzie podobnych zbiorników jest od z-------a ludzie się masowo kąpią w górskich jeziorach i każdy ma to w dupie, tymczasem w Polsce OLABOGA GUWNIORZE BEZ WYOBRAZNI I SZADZUNKU DLA PRZYRODY. Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym bólem d--y? Może po prostu klasycznie, żeby się tylko p-------ć i
źródło: Screenshot_20250623_092301_Chrome
Pobierz

Dzisiaj przyszło mi do głowy żeby jednak zjechać na DDRy w tych co ruchliwszych miejscowościach i pojechać zobaczyć jak tam infra rowerowa w Gdyni się rozwija.
Efekt:
- Jadąc z Osowej do Chwaszczyna kobieta jadąc w moją stronę nagle zajechała przejazd na DDR i zatrzymała się na nim. Ratowałem się wpadając przed maskę samochodu który jechał obok mnie. Od zjazdu z drogi na DDR minęło może z 200m
- W Bojanie przejeżdżając przez przejazd jak byłem przed maską baba ruszyła. Dosłownie pierwszy przejazd od momentu rozpoczęcia DDR...
W Gdyni co się działo to nie chce mi się nawet pisać bo za dużo tego.
Raz nawet wyciągnąłem telefon żeby cyknąć fotkę w Sopocie bo tak mnie natchnęło.
#rower #rowerowetrojmiasto #szosa #samochodowezapaleniemozgu
źródło: comment_1655298483AYCgsl5zsJwKNPveCfZobj.jpg
PobierzNo i to że ktoś łamie przepisy nie upoważnia do nieprzestrzegania ich w innych miejscach.
@melba: Racja. Z tym, że nie mam zamiaru później złamaniami udowadniać że miałem pierwszeństwo i wolę jechać tak żeby takich sytuacji unikać.
No, a że tak jak @StulejmanWielki napisał - wszystkie groźne sytuacje ma się na DDR, to lepiej DDR po prostu unikać gdzie się da. ¯\_(ツ)_/¯
Jakbym miał z każdym samochodziarzem po drodze dyskutować to zamiast 3.5h na rowerze spędzałbym na nim 8h na krótkiej jeździe.
Serio, rób zgłoszenie i wysyłaj na SM, nawet Cię poinformują jak wystawią mandat.
Tutaj użyję tego samego argumentu - w dupie mam czy masz 3 sklepy do objechania czy 50. Prawo jest takie że nie masz zastawiać ani chodnika ani ddr i koniec. Kup sobie podnośnik
źródło: comment_1655313893kqrFtALAaKRHVSY2rr2qmk.jpg
PobierzPrzepisy są dla ludzi, a nie ludzie dla przepisów. Jeżeli jest miejsce objechać to mówię trudno.
źródło: comment_1655314590FUZTCeSn5pvuDy77iJA4j7.jpg
Pobierz