Wpis z mikrobloga

Różowa w ciąży, drugi trymestr leci, poszła dzisiaj z rana zrobić badania laboratoryjne. Nie była w stanie wstać wcześniej z uwagi na codzienne nieustające nudności, więc poszła jak już mogła wstać. Dotarła na miejsce i zapytała, czy może wejść poza kolejka z uwagi na ciążę i fakt, że będąc w ciąży nie powinno się siedzieć za długo na czczo.

Efekt? Większość ludzi skwitowało ja, że „ciąża to nie choroba”.

Potem będziemy rozmawiać, że kobiety to nie rodzą dzieci i demografia leci na łeb na szyję. Piękny obraz społeczeństwa.

#zalesie #demografia #dzieci
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whoru: najgorsze dopiero przed tobą xD zobaczysz jakie kwiatki będą z sąsiadami którym będzie przeszkadzać że dziecko płacze xD. Z-----y kraj to i nie jestem za tym żeby robić mu obywateli, no ale nic, życzę i tak powodzenia!
  • Odpowiedz
@whoru: najlepsi są ludzie, którzy patrzą na brzuch, po czym się wpieprzają (np. w kolejkę), bo różowa nie ma na tyle zwinności z ośmioma dodatkowymi kg w brzuchu xD
  • Odpowiedz
@whoru: Przecież osoby w ciąży czy niepelnosprawne mają pierwszeństwo. Nie było tam żadnej pielęgniarki? Nawet wykopki, mlode byki się wpychają pierwsze w kolejkę jak są zasłużonymi krwiodawcami. Xd
  • Odpowiedz
  • 35
@whoru wina sytemu nie ludzi. Pewnie siedzieli tam też długo i mieli tego dosyć. Ostanio miałem termin na 9 a wszedłem o 14..., samego Jezusa bym nie przepuścił.
  • Odpowiedz
@whoru: no, a teraz postawmy się w sytuacji ludzi w kolejce, przychodzi o 10.00, kobieta która była zapisana na 8.00. Od tego jak zostanie odebrana zależy czy będzie wyglądać jak gwiazda i jak będzie się zachowywać. Widocznie coś nie zagrało. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS Dzieci się nie rodzą dlatego że ktoś mówi "ciąża to nie choroba"
  • Odpowiedz
@whoru: moja mama przez całą ciąże miała codzienne nie ustające nudności, miesiącami, to samo chyba. Więc nastawiaj się, że to może być normalne i zniknie dopiero po porodzie.
  • Odpowiedz
@whoru: żona w 8 miesiącu poszła na badania i żadna stara baba ją nie wpuściła bez kolejki a było ponad 10 osob. Dopiero lekarz się wkurzył, zyebał stare baby i weszła bez kolejki. A na drzwiach wisi napis kobiety w ciązy bez kolejki
  • Odpowiedz
zobaczysz jakie kwiatki będą z sąsiadami którym będzie przeszkadzać że dziecko płacze xD.

@herman-gering: Powinienem się cieszyć z tego, że dzieciak się urodził i Polska rośnie w siłę.

Tylko ciężko być w dobrym humorze jak od paru tygodni nie idzie się wyspać, bo rodzice nie nauczyli się obsługi dziecka, a poza tym "co ci przeszkadza, to tylko dziecko, musi płakać".
  • Odpowiedz