Wpis z mikrobloga

Czemu Ci cholerni pedalarze nie jeżdżą po DDRach?!

Dzisiaj przyszło mi do głowy żeby jednak zjechać na DDRy w tych co ruchliwszych miejscowościach i pojechać zobaczyć jak tam infra rowerowa w Gdyni się rozwija.
Efekt:
- Jadąc z Osowej do Chwaszczyna kobieta jadąc w moją stronę nagle zajechała przejazd na DDR i zatrzymała się na nim. Ratowałem się wpadając przed maskę samochodu który jechał obok mnie. Od zjazdu z drogi na DDR minęło może z 200m
- W Bojanie przejeżdżając przez przejazd jak byłem przed maską baba ruszyła. Dosłownie pierwszy przejazd od momentu rozpoczęcia DDR...

W Gdyni co się działo to nie chce mi się nawet pisać bo za dużo tego.
Raz nawet wyciągnąłem telefon żeby cyknąć fotkę w Sopocie bo tak mnie natchnęło.
#rower #rowerowetrojmiasto #szosa #samochodowezapaleniemozgu
Pobierz Wyrewolwerowanyrewolwer - Czemu Ci cholerni pedalarze nie jeżdżą po DDRach?!

Dzisi...
źródło: comment_1655298483AYCgsl5zsJwKNPveCfZobj.jpg
  • 38
Ratowałem się wpadając przed maskę samochodu który jechał obok mnie.

@Wyrewolwerowanyrewolwer: To wy #!$%@? bez hamulców na tych kolarzówkach #!$%@?? To może dla własnego bezpieczeństwa przesiądź się na trenażer.

Raz nawet wyciągnąłem telefon żeby cyknąć fotkę w Sopocie bo tak mnie natchnęło.

Czyli telefon zdążysz wyciągnąć, ale zahamować już nie? Nie kumam.

Tak, 90% ludzi w Polsce to debile. Zarówno ci na dwóch kółkach, w pojazdach na większej ilości kół, jak
@unfolding:

Czyli telefon zdążysz wyciągnąć, ale zahamować już nie? Nie kumam.

Widzę właśnie, że nie kumasz.
Nie zawsze leci się po 45km/h po DDR. Przy takich prędkościach droga hamowania jest dość długa i w 50m to nie zdążysz dobrze hamulców złapać i już się w bok auta wklejasz.
A czasami jedzie się wolniej bo masz nasrane aut na DDR że jechać sie nie da (jak na zdjęciu) i wtedy z przyjemnością
Przy takich prędkościach droga hamowania jest dość długa i w 50m to nie zdążysz dobrze hamulców złapać i już się w bok auta wklejasz.

@Wyrewolwerowanyrewolwer: A kto cię zmusza do takiej prędkości na DDR? Na tor sobie jedź. Na publicznych drogach też się nie #!$%@? 250 km/h, mimo tego, że wieloma samochodami się da tyle jechać. Widzę, że tradycyjnie rozsądek to ostatnie czym się pedalarz kieruje.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: w czasie dzisiejszych 40 km:

- typ jadący slalomem, środkiem Adamowicza
- typ nie syngalizujący skrętu przy urzędzie, dobrze że trzymałam się z tyłu.
- parka jadąca obok siebie na pasie nadmorskim
- typ na rowerze z wózkiem. Tak, typ jechał na rowerze, prawą ręką pchał wózek. Ojciec roku.
- gruba baba patrząca się centralnie na mnie I czekająca na to, aż będę wystarczająco blisko, żeby wejść na pasy
-
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Nie, tak sobie wysyłam a co? A ty myślisz czasem podczas jazdy czy tylko #!$%@? bez zwracania uwagi na otoczenie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem zarówno kierowcą, rowerzystą, jak i pieszym, ale nigdy nie odwalam takich akcji, jakie widuję na co dzień w wydaniu każdego z uczestników ruchu a jako niechroniony uczestnik rozglądam się dwa razy częściej (skoro wtedy nic mnie nie chroni, to uważam, że
@unfolding: Zdajesz sobie sprawę z tego, że ludzie używają roweru do sportu i prędkości pokroju 40-50km/h są normalnie spotykane?
A sorry, ale nie mam zamiaru patrzeć na 20 różnych osób bo są upośledzeni i nie ogarniają że są pewne reguły według których świat funkcjonuje - na przykład jak wyżej na zdjęciu - że nie zastanawia się drogi, albo że nie zastawia się przejazdu nagle przed kimś.

ale nigdy nie odwalam takich