Wpis z mikrobloga

W związku z brakiem konsensusu w sprawie blokady faszystowskiego marszu postanowiliśmy wspólnie iść w zorganizowanej przez Porozumienie 11 listopada demonstracji. Jednocześnie podtrzymujemy swoje wcześniejsze stanowisko, że demonstracja sama w sobie nie ma sensu. Chyba, że może prowadzić do blokady. Plan jest prosty.

Nadajmy zbliżającej się demonstracji radykalny charakter i doprowadźmy do blokady w momencie w którym trasa demonstracji pokryje się z trasą ONR-owskiego marszu. Nie pozwólmy faszystom przejść Alejami Jerozolimskimi. Pokażmy, że nie ma dla nich miejsca – ani w Warszawie, ani w całej Polsce. Stańmy solidarnie przeciwko Polsce Kobylańskiego, Ziemkiewicza i Pospieszalskiego. Bądźmy zdecydowani i bądźmy stanowczy. Razem powstrzymamy brunatny marsz!

F-----m nie przejdzie!

#11listopada #marszniepodleglosci #marsz2012

Czyli jak widać, szanse na pokojowy przebieg dnia jutrzejszego są coraz mniejsze.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RT_NR: Robota:/ i jak zwykle wszystkie osoby które się deklarowały, że pojadą wypięły się w ostatniej chwili - to stwierdziłem byłem 2 lata temu i rok temu to dam w tym roku dupie spokój.
  • Odpowiedz
@RT_NR:

bo rok temu i dwa lata temu termin był bardziej komfortowy. :|

Ano, zresztą jakoś w tym roku nie ma hmm takiego zrywu jak w zeszłym. Nie wiem ale w zeszłym roku byłem nakręcony jakoś już od sierpnia a w tym to cały czas się wahałem
  • Odpowiedz
@jasiulec:

Fakt, zryw widać mniejszy, lecz jeśli chodzi o liczebność to stawiam na >30 000. Ta informacja o Niemcach rok temu, bardzo nam pomogła i wróżę marszowi sukces frekwencyjny. ;)
  • Odpowiedz
@RT_NR: Ale z czego to cytat, bo wygląda jakbyś ty takie banialuki pisał. Mogłeś chociaż dać w cudzysłów :)

Wcale mnie nie dziwi, że wg lewaków demonstracja sama w sobie 11 listopada (ten okropeczny dzień w którym Polska odzyskała niepodległość) nie ma sensu, chyba że dojdzie do zadymy. Przydałoby się więc źródło, żebym mógł uświadomić kilka osób, popierając to jakimś linkiem.
  • Odpowiedz