Niezależnie od tego, razem z obniżonym VAT-em cena paliwa w Polsce już prawie doścignęła cenę paliwa w Niemczech (z pełnym VAT-em). Różnica jest mniejsza niż złotówka.
Mamy dzisiaj inflację taką jak w PRL około roku 1986. I tak samo jak wtedy dopiero się rozkręca.
Niezależnie od tego, razem z obniżonym VAT-em cena paliwa w Polsce już prawie doścignęła cenę paliwa w Niemczech (z pełnym VAT-em). Różnica jest mniejsza niż złotówka.
@winobranie: Ale misiu, Niemcy też już obniżyli VAT xD
I teraz w sierpniu skończy się tarcza antyinflacyjna, VAT skoczy do 23%, ale dużych podwyżek cen na stacjach nie będzie, bo akurat w tym samym czasie Orlen i Lotos postanowią jednak obniżyć swoje historycznie wysokie marże tak, że ceny nie zmienia się znacząco. I w ten sposób rząd przywróci podstawową stawkę VAT na paliwa bez ściągania na siebie gniewu społecznego za wysokie ceny. Polaczki znów zostaną wydymani bez mydła, ale spotkanie, oni
@PanEkspertErbo: Możesz mnie uświadomić. Wiem, że mieli obniżoną stawkę 16 (zamiast 19). Ale ona obowiązywała czasowo i to się już skończyło. Jest inaczej?
@winobranie: To dziwne że ekspert od niemieckich cen paliw, nie zauważył spadku cen o ponad 30 centów w ostatnich dniach xD Ładnie to tak trollować wykopków, podczas gdy nie masz pojęcia o czym piszesz? xD
@winobranie: Koleś, to ty tutaj czegoś nie wiesz, a jeszcze kilka linijek wyżej zgrywałeś eksperta. Udowodniłem ci że nie masz pojęcia o cenach paliw w Niemczech i jedynie cisnę z ciebie bekę. Jak szukasz frajera co będzie odpowiadał na twoje śmieszne pytania, to źle trafiłeś.
@boskakaratralalala: znajdę gdzieś stronę na której zostało logicznie wytłumaczone skąd się wzięły podwyżki? Coraz więcej ludzi trzeba korygować, to lepiej odsyłać ( ͡°͜ʖ͡°)
Pacjentka 34 lata. Jakies 170cm wzrostu, 160kg wagi. Zawał serca. W wywiadzie nadciśnienie prawie 250 skurczowego. Nie leczyła sie bo uwazala, ze jej organizm sam dla niej wie co dobre.
@dziobas: Bo was pis jedzie w tyłek bez mydła i kradnie co się da. Ale żelazny elektorat i tak nie widzi..
https://www.wykop.pl/link/6701581/resort-finansow-chce-zmienic-regule-wydatkowa-eksperci-ostrzegaja/
Mamy dzisiaj inflację taką jak w PRL około roku 1986. I tak samo jak wtedy dopiero się rozkręca.
@winobranie: Ale misiu, Niemcy też już obniżyli VAT xD
@winobranie: Kilka linijek wyżej byłeś ekspertem od ceny paliwa w Niemczech, a teraz się pytasz o stawki xDDD
To dziwne że ekspert od niemieckich cen paliw, nie zauważył spadku cen o ponad 30 centów w ostatnich dniach xD
Ładnie to tak trollować wykopków, podczas gdy nie masz pojęcia o czym piszesz? xD
@winobranie: Koleś, to ty tutaj czegoś nie wiesz, a jeszcze kilka linijek wyżej zgrywałeś eksperta.
Udowodniłem ci że nie masz pojęcia o cenach paliw w Niemczech i jedynie cisnę z ciebie bekę.
Jak szukasz frajera co będzie odpowiadał na twoje śmieszne pytania, to źle trafiłeś.