Aktywne Wpisy
Eliade +2
lossless 0
Mirki mam taki mały problem ale bardziej natury czysto ludzkiej. Otóż dostałem kilka dni temu nowy PR do swojego projektu open source, ale raczej będę zmuszony go odrzucić no bo tak:
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
Jedzie Julka pociągiem, a żeby historia była śmieszniejsza to bez biletu. No i jedzie sobie pół godziny już, nikomu braku biletu nie zgłasza, mimo tego że obok Julki przechodzę dwa razy przed kontrolą biletów. Zajęta siedzeniem na telefonie ma ważniejsze sprawy niż legalizacja swojej podróży ¯\_(ツ)_/¯
Idziemy z kontrolą biletów, wychodzi że Julka chce kupić studencki bilet.
- Dlaczego pani nie zgłosiła brak ważnego biletu?
- FILM OGLĄDAM NIE WIDZI PAN
- Jedzie już pani ponad pół godziny, minęły trzy stacje, ja przechodziłem przez ten wagon dwa razy, mogła pani zgłosić.
- NO FILM OGLĄDAŁAM BOŻE NO...
No i niestety na bilet studencki wyszło 32 złote +150 za brak biletu, razem 182 (・へ・)
- Karta, gotówka?
I nagle nasza Julka zaczęła krzyczeć przeklinać mieszać z błotem wszystkich dookoła, winnych szukać tam gdzie ich nie ma. Nawet zadzwoniła do mamy prawniczki (Julka 25 lat) 'mame pomusz' i pół wagonu słyszało rozmowę mamy z córką, jaka to córka jest mało poradna i cały świat przeciwko Julce.
Julka niestety nie chciała zapłacić, a potem nie chciała podpisać wezwania do zapłaty (bo jej mama podpowiedziała), wobec tego wycieczka kosztowała Julkę 34 + 750 zł (・へ・)
aha, i mam się odpier$olić, jutro już mnie zwolnią, a 'hajs to mi ku$wa w zębach przyniesiesz" bo mam mamusię prawniczkę, elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ja? 'Przyjemnej podróży życzę' bo w sumie nic więcej już powiedzieć nie mogę, mogę za to podstawić prawy policzek do oplucia, bo lewy miałem już cały mokry (⇀‸↼‶)
Nie bądźcie jak Julka.
#pkp #podroze #pociagi #rozowepaski #logikarozowychpaskow
#dziendobrypoproszebilet
Na zdjęciu: siódemka podczas postoju w Niedźwiedziu pod Krakowem.
A już myślałem ze to bonus za nieplanowane zatrzymanie pociągu w Niedźwiedziu. ( ͡º ͜ʖ͡º)
A co do juleczki to cóż... tak to się kończy jak rodzice przez całe życie za wszelką cenę bronią pociechę przed całym światem nawet gdy się nie należy.
Ale soro juz sie "napatoczyles" :PP to chcialbym o cos zapytac.
Do poprzedniej roboty jezdzilem pociagiem (jak i wracalem)
Wracajac wsiadalem na takiej "stacji" gdzie byly tyko lawki i rozklady. Zadnych budynkow czy kas czy automatow z biletami. No to po wejsciu zawsze szukalem konduktora. I raz ide przez caly pociag zeby kupic bilet a koles stwierdza "trzeba bylo czekac bo i tak
Eh, rozmarzyl się człowiek (・へ・)
@CzarnyOwiec: Koleo fajnie łączy w jeden bilet przejazdy KD i Polregio. Nie zawsze tak było.
Tylko co innego martwi. Ona w takim wieku wykazuje