Aktywne Wpisy
mirko_anonim +920
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Afera u mnie w korpo XDDDD HR wykrył NIERÓWNOŚĆ, rozumiecie? NIERÓWNOŚĆ. Wszystko może być w korpo, ale jak jest nierówność, to nie może tak być i coś trzeba z tym zrobić.
Na czym polega nierówność? Otóż, mamy nierówność w stażu w roli team managera. Mężczyźni jako team managerowie pracują średnio 17 miesięcy i dostają awans, a kobiety średnio dostają awans dopiero po 45 miesiącach. Jako przedstawiciel wyższego management zostałem
Afera u mnie w korpo XDDDD HR wykrył NIERÓWNOŚĆ, rozumiecie? NIERÓWNOŚĆ. Wszystko może być w korpo, ale jak jest nierówność, to nie może tak być i coś trzeba z tym zrobić.
Na czym polega nierówność? Otóż, mamy nierówność w stażu w roli team managera. Mężczyźni jako team managerowie pracują średnio 17 miesięcy i dostają awans, a kobiety średnio dostają awans dopiero po 45 miesiącach. Jako przedstawiciel wyższego management zostałem
WielkiNos +347
Zapraszam do poczytania jak się psiarze zesrali o mema.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #dogpill #heheszki
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #dogpill #heheszki
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Rozwiązywanie problemów
Stoicyzm na dziś - 12 Czerwca
Wyszkolony umysł jest lepszy niż jakikolwiek skrypt
„W ten sposób musisz zrozumieć, jak śmiesznie jest mówić >>Powiedz mi, co robić<< Jaką radę mógłbym ci dać? Nie, znacznie lepsza prośba to: >>Wyszkol mój umysł, aby umiał dostosować się do wszelkich okoliczności<< [...] Dzięki temu gdy warunki będą odbiegać od skryptu [...] nie będziesz desperacko szukał nowych podpowiedzi”.
– Epiktet, Diatryby, 2.2.20B - 1;24B -25A
Byłoby miło, gdyby ktoś mógł pokazać nam, co robić w każdej możliwej sytuacji. W rzeczywistości na to właśnie poświęcamy dużą część życia: do czegoś się przygotowujemy, uczymy się czegoś, oszczędzamy na coś lub oczekujemy określonego punktu w przyszłości. Jednak plany, jak zauważył bokser Mike Tyson, trwają tylko do czasu, gdy otrzymasz cios w twarz.
Stoicy nie szukają odpowiedzi na każde pytanie i planu na każdą okoliczność. Jednocześnie nie martwią się. Dlaczego? Ponieważ są pewni, ze zdołają się zaadaptować i dostosować do warunków. Zamiast szukać instrukcji, rozwijają umiejętności takie jak kreatywność, niezależność, pewność siebie, pomysłowość i umiejętność rozwiązywania problemów. Dzięki temu stają się elastyczni, a nie sztywni. My możemy zrobić to samo.
Dziś skoncentruj się na strategii, a nie na taktyce. Pamiętaj, że lepiej, by ktoś Cię czegoś nauczył, niż po prostu coś Ci dał; lepiej jest zachować elastyczność niż trzymać się skryptu.
#dailystoic
#motywacja #rozwojosobisty #stoicyzm
Na podstawie "Daily Stoic" Ryan Holiday Kup książkę
Tłumaczenie cytatu "Stoicyzm na każdy dzień roku"
Napisałem do moderacji, czy mógłbym być dodany do autorów tagu za radą innego mireczka.
Miłej niedzieli.
edit: A dobra Marek.