Aktywne Wpisy
czehoo +44
Tuskoid zapowiedział kolej do 320 km/h? No to francuski alstom albo niemiecki siemens sobie zarobią xD Klasyka platformerskich rządów - wyprowadzanie pieniędzy polskich podatników do zachodnioeuropejskich korporacji (najlepiej niemieckich lub francuskich)
#cpk
#cpk
youknowthisxd +131
Jest godzina 23:03. Zaledwie godzinę temu dowiedziałem się od mamy że ojciec nie żyje. Jestem pijany w trzy dupy i slucham sobie muzyki choć nie ma to już żadnego sensu. Nie wiem co że sobą zrobić, zwykle czynności jak picie czy oddychanie przynoszą ogromny trud. Dziś w nocy prędko nie zasnę.
Pomyśleć że jeszcze parę dni temu oglądałem z tatą mecz Polski z Austrią i rozmawialiśmy, że Polska ma szansę wygrać i
Pomyśleć że jeszcze parę dni temu oglądałem z tatą mecz Polski z Austrią i rozmawialiśmy, że Polska ma szansę wygrać i
@re_plenish: W Polsce to w zasadzie nie warto w ogóle robić, gdy u sterów masz bande ekonomicznych imbecyli XD
Grudzień 2020 to jest środek globalnej pandemii, właśnie pojawił się wariant Delta i większość krajów po chwilowym otwarciu znowu się zamyka. Dalej rozwalone łańcuchy dostaw, a w Polsce jest u władzy PiS - partia tak bezdennie bezradna na jakikolwiek problem, że ciężko bardziej.
co robi Polak: no zróbmy zakład o pół miliona złotych - milion złotych z bankiem i zróbmy sobie bombelka,
@Kroledyp: A teraz nie pracuje i nie jest ok. ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
No ale "mieśkanie własne w hehe wielykym meście" i oczywiście bombelek od razu, niech się dzieje co chce xD
@bekazpisu: wpisz w Google kalkulator kredytowy UOKIK
@re_plenish: dzieciaka sobie zrobili jak jeszcze teoretycznie miała stabilną sytuację
Na poważnie to pakuję walizę i lecę do Norwegii na robotę. Ewentualnie do bauera na winogrona. Wpierdzielam zupki chinskie, ale spore sumki wysyłam do rodziny.
A jak mi się to nie kalkuluje to sprzedaję mieszkanie, kupuję za gotówkę kawalerkę i jakoś ten hipoteczny spłacamy.
Niektórzy po prostu biorą raty 0, bo nie chcą wydawać swojej poduszki na jednorazowy zakup a dzięki ratom mogą w pewien sposób mieć ciastko i zjeść ciastko za cenę obniżenia na jakiś czas dochodów. Może ty na czarno robisz i tobie nie dają umów na pożyczki, nie wiem. Ale to fajna sprawa, tym bardziej, jak na 0 procent bierzesz.
@menelaosPL: jak się
A teraz wypadałoby spojrzeć na twarde dane i 2 wskaźniki:
1) o ile wzrósł w statystykach odsetek tzw. zagrożonych kredytów hipotecznych
2) o ile spadła przeciętna cena metra na rynku wtórnym, wskutek zwiększenia podaży przez bankrutów wyprzedających na gwałt mieszkania finansowane kredytem hipotecznym.
Strzelam - zapewne o wartości pomijalne. Jeśli w ogóle.