Wpis z mikrobloga

@SuicideLeopard: WITAM, JESTEM SUPER WYKOPKIEM, MOGŁEŚ TAK JAK JA SOBIE STUDIOWAC 5 LAT W TRYBIE DZIENNYM, ZOSTAĆ PROGRAMISTĄ IZARABIAĆ PÓŹNIEJ 100 MILJONÓW DOLARÓW DZIENNIE, NO ALE BYŁEŚ NA To ZBYT LENIWY TO TERAZ MASZ. Z DRUGIEJ STRONY ZAWSZE MOŻESZ ZROBIĆ KURSY NA SPAWACZA CZYY KAFELKARZA. A TAK W OGÓLE TO NAJWAŻNIEJSZY JEST FACH W RĘKU I KUZYN SIOSTRY BRATA SKOŃCZYŁ ZAWODÓWKĘ I ZARABIA 90 MILJONOW TYGODNIOWO. POZDRAWIAM, Z TEJ STRONY
  • Odpowiedz
budowlance to na czarno pracują i bez problemu 15k wyciągają. W gastro masz 5k pod stołem + napiwki a w transporcie minimalna + 12k.

@Crazy_summer: ciekaw jestem ile w twoich rojeniach zarabiają programiści, lekarze i pielęgniarki xD 50k w szpitalu + 50k w gabinecie i trzecie 50k pod stołem XD
  • Odpowiedz
tylko że nikt tak naprawdę tyle nie zarabia. Albo to jest na papierze, a 7k pod stołem bierze. Albo jest to praca kogoś z powołania co nie patrzy na pensje bo druga osoba w rodzinie zarabia 20k.

@Crazy_summer: Ty tak serio? A myślisz, ze pani ktora cię obsługuje w markecie ile zarabia? Albo pan co ci chleb sprzedaje w piekarni? 20k? xD I codziennie po pracy pod stołem dostaje grube
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@SuicideLeopard: i teraz nadchodzi wigilia czy inne święto rodzinne: to kiedy będziesz miał bombelka albo najlepiej dwójkę czy trójkę? ( ͡ ͜ʖ ͡) Dlaczego to młode pokolenie nie chce mieć bombelków? Wygodnictwo i tyle!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SuicideLeopard: nie rypaj za niewiele ponad minimalną (niecałe 500 brutto)jak zwierzę i żyj jak człowiek.
Minimalna ma ci zapewnić podstawowe rzeczy- auto, hipsterska buda z burgerami i bluzka za stówę to nie jest coś, na co minimalni powinni wydawać kasę.
A "jak chco lepi żyć", no to samorozwój i poszerzanie kwalifikacji zaprasza..
  • Odpowiedz
Fajnie by było też "wesprzeć gastronomie" i zapłacić 50zl za burgera w hipsterksiej bułce

@SuicideLeopard: no wspierać gastronomie samemu nie mając pieniędzy to nie jest najmądrzejsza decyzja xD
  • Odpowiedz