Aktywne Wpisy

mirko_anonim +22
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Mokebe_Testo +270
Kolejka do dopiero co otwartego starbucksa w Lublinie. Oczywiście 95% osób w kolejce to baby xD
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

![Zielony Ład to wzrost cen. Polacy już to wiedzą! [BADANIE]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc917371ff8caf38e2511927d25255a6255fc53ffee739030d11c82c43368707,q80.jpg)

Widzę tą zmianę w sobie, widzę że jest mnóstwo rzeczy z których korzystałem wcześniej często, a teraz po prostu cena jest niewspółmierna do efektów. Bo p--o w losowym barze w Wawie nie jest warte 17/20zł, c-----y burger z Ubera nie jest warty 40zł, a i o------e mnie maszynką 40zł. Widzę też taką zmianę wśród swoich znajomych, często zamiast do knajpy idziemy na chate albo w plener, nie bo ciepło czy coś, tylko bo drogo. Jeszcze dwa/trzy lata temu tak nie miałem.
Nie wiem, może tylko mi sie wydaje, albo to ja robie się skąpy (╯︵╰,)
#ekonomia #pieniadze #inflacja #oszczedzanie
Po drugie, to są doskonale widoczne oznaki kryzysu gospodarczego przez który musimy przejść i twoje zachowanie jest dobre, bo racjonalne - trzeba odpuścić wydatki ale nie rezygnować z rozrywek tylko znaleźć alternatywy typu wspomniany plener
Faktem jest, że firmy i usługodawcy będą mieli przesrane no ale dla każdego najważniejsze jest jego
Jeszcze podziękujemy pisiorow za zmianę naszych nawyków na lepsze. XD
W temacie fastfoodow. Jakis czas temu zamówiłem dostawę z maca. 3x tortilla, 2x shake, za wszystko wyszło
@komakow: 40 zł, z brodą 70 zł. Jeden z tańszych w okolicy. Może łysienie nie jest takie złe xD
Tak jak 5 lat temu nie zwracałem uwagi na ceny, to teraz się zastanawiam czy potrzebuję serka do smarowania za 7 zł. Najbardziej mnie jednak boli, że moi rodzice zarabiają o wieeele mniej, a ceny płacą takie same ( ͡
źródło: comment_16544985917I3zCahvuRsGQ1Rvu7wGyD.jpg
PobierzCena startowa u fryzjera dla mnie to 400zł, więc sama podcinam koncowki i farbuję farba z hurtowni fryzjerskiej.
Po podwyżkach cen paliwa częściej wybieram rower.
Bardzo mnie bawi też jeden lokal w którym często jem i praktycznie za każdym razem za to samo jest +1zl, nawet jak idę 2 razy w tygodniu xd