Aktywne Wpisy

Koobik +9
Szanowna nocna brać, mam trudny temat do rozgryzienia.
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe

Tyfus +3
Cena za wniesienie płytek gresowych (samo wniesienie) na 2 piętro z windą 1000kg za 700 PLN to jest scam czy uczciwa cena?
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport

Widzę tą zmianę w sobie, widzę że jest mnóstwo rzeczy z których korzystałem wcześniej często, a teraz po prostu cena jest niewspółmierna do efektów. Bo p--o w losowym barze w Wawie nie jest warte 17/20zł, c-----y burger z Ubera nie jest warty 40zł, a i o------e mnie maszynką 40zł. Widzę też taką zmianę wśród swoich znajomych, często zamiast do knajpy idziemy na chate albo w plener, nie bo ciepło czy coś, tylko bo drogo. Jeszcze dwa/trzy lata temu tak nie miałem.
Nie wiem, może tylko mi sie wydaje, albo to ja robie się skąpy (╯︵╰,)
#ekonomia #pieniadze #inflacja #oszczedzanie
Im więcej ludzi zacznie myśleć jak ty tym szybciej zostanie przerwana ta spirala cenowa.
@Sawa_N_marS: a kto ma wyjść? Ludzie z----------ą po kilka kilkanaście godzin dziennie żeby przeżyć to nie mają siły ani czasu żeby się bawić w protesty które i tak c---a dadzą a tylko narażą ich na ewentualne konsekwencje związane z wywaleniem z pracy albo co najmniej obniżeniem wynagrodzenia. Prostesty aborcyjne wypaliły literalnie
@red7000: no i tak i nie. Bo mi chodzi o nagły wzrost cen bez wzrostu jakosci/użyteczności. Stać mnie i na burgery i za 300zl tylko
@MarianoaItaliano: Ostatnio żona płaciła 135 (jakiś miesiąc temu). Na jesieni zeszłego roku ok 80 - w hurtowni w której rozbierają na miejscu (większość restauracji w mieścinie się zaopatruje w tym miejscu).
@red7000: w szczególności po zmianie pracy na minimalną u Janusza w kołchozie. Wykopki i ich rady xD
@Lsrd: Się dopiero zdziwisz ceną.
@MrExpendable: chopie, ja mowie o zwykłm fryzjerze co mnie maszynka na szybkości obcina :p nie mówię że źle to robi, jestem zadowolony, ale to typowa usługa bez udziwnień. Szybkie rachu ciachu i po strachu, bez mycia głowy czy strzyzenia brody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gnt_1: Bądźmy szczerzy ze sobą, to są wymówki. Jakoś w niedzielę jest czas do kościoła iść a w sobotę strzelić piwko do meczu. Nikt nie pracuje po 16 godzin codziennie
Także odpowiadając, jestem daleki bariery cenowej, bo kilka
@Sawa_N_marS: ciekawi mnie jakie byś chciał hasło protestowe dać?