Wpis z mikrobloga

@crest: temat jest jeszcze szerszy niż by się wydawało
Mizeria (domyślnie ogórek ze śmietaną, ewentualnie szczypiorek/koperek) ale zależnie od regionu Polski jeszcze jest możliwość na słono (oczywista wersja) albo też na słodko ( ͡º ͜ʖ͡º).
  • Odpowiedz
@soltysek:

@crest: Pomidora nie wolno łączyć z ogórkiem


@sklerwysyny_pl: nie wolno, bo prawo zabrania, czy konsekwencje są jakieś poważne?
Askorbinaza faktycznie rozkłada witaminę C. W pomidorach jest jej nie tak dużo i naprawdę brak tej ilości z sałatki zjedzonej raz na parę dni/tydzień czy rzadziej nie będzie miało żadnego wpływu na nasze zdrowie. Jesz pomidorka z ogórkiem a życie toczy się dalej, nic się nie dzieje.
  • Odpowiedz
@crest: uwaga, jakby niektórzy jeszcze nie wiedzieli - mizeria to są obrane młode ogórki, śmietana, cebulka, cukier i sól - do poprawienia można eskperymentowac lub dodać trochę pieprzu, ale już gotową, na talerzu, sam jak kto lubi - przygotowuje się ją tylko na świeżo, bo ogórki mają w sobie dużo wody - robiąc coś z ogórkami, jogurtami czy pomidorami, tworzy się nowe eksperymenty kulinarne, ale nie nazywamy tego mizerią
  • Odpowiedz
@crest: Nazwa mizeria nie wzięła się z niczego. Powinno to co niektórym coś mówić.

Widzę, też, że za każdym razem pojawia się tylko śmietana w komentarzach. To nie musi być śmietana - może być i zdecydowanie polecam - jogurt naturalny, ale także kefir, a nawet zsiadłe mleko.
  • Odpowiedz