Aktywne Wpisy

Lujdziarski +58
źródło: 1000052046
Pobierz
#gielda
Mam 17k kredytu 900zł rata na 2 lata i 18k w ETF na IKE (co miesiąc 300 pln). Lepiej normalnie spłacać kredo I dalej 3 stówki miesięcznie w giełdę czy spłacić od buta kredyty i ładować potem te 9 stówek w sp500 od nowa?
Mam 17k kredytu 900zł rata na 2 lata i 18k w ETF na IKE (co miesiąc 300 pln). Lepiej normalnie spłacać kredo I dalej 3 stówki miesięcznie w giełdę czy spłacić od buta kredyty i ładować potem te 9 stówek w sp500 od nowa?

źródło: comment_1654177742mgnNcJmUiqllyaNYSWQugn.jpg
Pobierzźródło: comment_16541975230ea31aoxDm0lKDVj4fHX9J.jpg
Pobierzźródło: comment_1654205102AHFwAoUbLmAn4k7bkOyHYv.jpg
Pobierz@Otter A co ma taka Włodarczyk zrobić, żeby wejść do tej lepszej ligi? Jest absolutną dominatorką
@yourgrandma: paletkom
Zapytam zupełnie szczerze i bez żadnej ironii. Uważasz że popularność danego sportu nie powinna mieć znaczenia jako jeden z czynników w tego typu plebiscytach? Popularność rozumiana jako wypadkowa dwóch czynników
1) Liczba osób
Mogłoby być tak, że - hipotetycznie - nadszedłby najbardziej gówniany okres w historii żeńskiego tenisa i Iga byłaby numerem 1, będąc dużo gorszą niż numery 1 z ostatnich lat, a jednocześnie Włodarczyk (czy ktokolwiek inny, bo Włodarczyk już raczej będzie schodzić ze sceny) będzie przerzucać cały świat o 10 metrów w każdych zawodach i poprawiać co miesiąc
Dla jasności- ja akurat nie jestem zdania że mlociarka czy zuzlowiec nie powinni wygrać w takim plebiscycie. Po prostu zaracam uwagę na fakt, że popularność powinna być jednym z czynników - z jaką wagą to kwestia do dyskusji. Nie branie jej w ogóle pod uwagę byłoby trochę dziwne. Wtedy równie dobrze taki plebiscyt moglby co roku wygrywać jakiś szybowcowiec czy freediver (mamy tu rekordzistów świata).