@majk3l: @alWdIjJpz18nHw: Czyli rozdmuchane i raczej się nie przejmować? Ta nowa wersja to dość mała zmiana, może wezmę starszą... obok mechanicznej klawiatury dbanie o głośność kliku myszki trochę nie ma sensu :D
@poloq: Jeżeli potrzebujesz używać kółka myszy w ten właśnie sposób to wybierz wersję bez tej przypadłości. Ja miałem wersję 2s to padł w niej guzik na którym opiera się kciuk. Był cały czas wciśnięty co chyba zapełnialo kanał komunikacji bezprzewodowej i po chwili od włączenia kursor przestawał reagować na ruch. Teraz mam wersję 3 i działa bezproblemowo. Sam nie zauważyłem nigdy problemów ze scrollem w obu wersjach.
@krecik000: szczerze nie jestem pewny - nie miałem jeszcze myszki z tego typu scrollem, z 3 na 3s pewnie bym nie zmieniał tylko z tego powodu, ale jeśli już biorę nową to pomyślałem, że lepiej wziąć pełny produkt.
Dla zainteresowanych, w komentarzu na reddit ktoś przesiadł się 2s => 3 => 3s, podobno w 3s zostało to częściowo naprawione - nadal intencjonalnie można spowodować takie zachowanie, ale przy normalnym korzystaniu
Właśnie to sprawdziłem i rzeczywiście gdy scrollujesz góra-dół bardzo szybko i po kilka (zupełnie przypadkową ilość) "klików" to mysz nie łapie czasem zmiany kierunku. Jednak uwierz mi - jest to zupełnie syntetyczny test. Używam tej myszy naprawdę długo i dużo do grafiki 3D i w życiu bym tego nie odkrył gdyby nie Twój wpis. Dodatkowo jeżeli zrobisz ten test, ale w sposób który - naciągając - mógłby odzwierciedlać normalną pracę, czyli scroll
@poloq: Pobawiłem się teraz tym scrollem w MX3. Na moje oko to nie jest softwarowy problem, tylko specyfika konstrukcji tego scrolla. Ten scroll "rozpędza się" w inny sposób niż w poprzednich wersjach (jakiś magnetyczny mechanizm) i o ile nie robisz tego scrollowania szybko góra-dół, to wszystko działa, jak należy.
#logitech #pcmasterrace #komputery #myszki
Dla zainteresowanych, w komentarzu na reddit ktoś przesiadł się 2s => 3 => 3s, podobno w 3s zostało to częściowo naprawione - nadal intencjonalnie można spowodować takie zachowanie, ale przy normalnym korzystaniu