Aktywne Wpisy
moniek9 +100
share +45
#sasiad #dom #budowadomu #budujzwykopem #budowa Słuchajcie dobrzy ludzie mam problem z jedna #!$%@?. Trafił mi się najgorszy sort człowieka jako sasiad. Gość podniósł sobie ziemie w projekcie i mu to klepneli, różnica poziomów między stykami działek to 2m, gość sobie nawiózł na teraz już 3m, ale o tym zaraz. Wcześniej gdy z nim rozmawiałem jak to chce rozwiązać, żeby mnie nie zalewać to uzgodniliśmy ze zrobi murek oporowy. Jakiś czas później się
NAUCZYCIELE MOGĄ DORABIAĆ DAJĄC KOREPETYCJĘ
Pomińmy fakt, że nie każdy może (patrząc na specjalizację) ale wytłumaczcie mi, jak można bronić kiepskich zarobków argumentując to możliwością dorabiania po godzinach? Bo gdyby się zastanowić, czemu nie stosować tego do każdej grupy zawodowej?
- Pielęgniarki chcą podwyżek? Ale przecież mogą zajmować się starszymi i chorymi po domach między zmianami.
- Ratownicy medyczni mało zarabiali? Niech prowadzą kursy z pierwszej pomocy.
- Może pójść krok dalej? Jak #programista15k się zgłosi do szefa po podwyżkę, to czemu ma ją dostać? Przecież w odpowiedzi może usłyszeć, że ma wiedzę oraz narzędzia do robienia dodatkowych projektów po godzinach.
To po prostu jeden z najbardziej ułomnych argumentów jaki słyszałem - ktoś może zarabiać kiepsko bo ma możliwość dorabiania po godzinach. Gdzieś się pogubiłem w tej argumentacji? Oświećcie mnie.
#praca #pracbaza #nauczyciele #gownowpis #dyskusja
Drugi w kolejności jest:
NAUCZYCIELE NIE PRACUJĄ PEŁNEJ GODZINY TYLKO 45 MINUT
No bo przecież Janusz to #!$%@? 8h bez przerwy na toaletę, jedzenie i przerwy nie ma.
Równie dobrze można o kierowcy ciężarówki powiedzieć, że od etatu mu powinni odliczać pauzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A trzeci gówno argument który zawsze mnie bawi to mityczne 18h tygodniowo które pracują nauczyciele.
Już
@FFFFUUUU: Znam kilku nauczycieli, nikt nawet blisko nie jest tych mitycznych 18h tygodniowo. Ba, nauczanie wczesnoszkolne spędza z 5h dziennie w samej szkole, potem uzupełnianie dzienników, korespondencja z rodzicami, przygotowywanie masy materiałów, ewaluacji uczniów i śmiało bym powiedział, że wyrabiają 'etat' lekką ręką.
2 miesięcy wakacji nawet nie komentuje.
@A_Duda: True.
Weźmy na przykład takie wychowanie wczesnoszkolne gdy jesteś w pracy od momentu wejścia dziecka do szatni do momentu zmiany nauczycielki / wyjścia dziecka.
Zero kawek, internetów, pogaduszek - kilka godzin non stop na posterunku będąc odpowiedzialnym za dzieci. Nawet do łązienki nie pójdziesz nie organizując sobie zastępstwa.
Chciałbym zobaczyć jak wykopki przyzwyczajone do obijania się po kilka godzin dziennie, siedzenia na
No ale tak to jest, w TV się napuszcza jednych na drugich i tak się robi politykę.
A dwa, gdzie tu szukać szacunku do nauczyciela jak my mamy tylko szacunek do pieniądza (oczywiście swojego, bo rząd to "swoje" może #!$%@?ć na lewo i prawo) i byle "robol po zawodówce" (nie lubię tego określenia, bo mam szacunek
@Mathas: Na następnym zebraniu w klasie dziecka (o ile je posiadasz) rozejrzyj się dookoła i odpowiedz sobie na pytanie kto przygotował wszelkie pomoce naukowe, głupie dekoracje czy prace plastyczne które dziecko Ci przynosi di domu.
@Mathas: Aktualnie masz Librusa