Aktywne Wpisy
Kasahara +187
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie, to że złamiesz komuś rękę a potem będziesz się nim opiekować nie czyni z ciebie "dojrzałej i odpowiedzialnej osoby". Czyimś kosztem narzucasz na siebie obowiązki które próbujesz nieudolnie rozwiązywać, a których by nie było gdybyś się nie zdecydował. Gdzie tu odpowiedzialność? Gdzie odpowiedzialność wśród żebraków (oj jak mocne słowo, zaraz ktoś się oburzy) którzy zbierają kosmiczne sumy na leczenie swoich dzieci? Jak ich nie stać na nieprzewidziane wydatki mogące uratować życie swojego dziecka to jakim prawem nazywa się ich odpowiedzialnymi?
#antynatalizm
Chcesz dzieci - super, nie chcesz dzieci - super. Na plaster wymyślać do tego teorie?
@Kulek1981: A po co dokształcić się o czymś o czym nie ma się pojęcia przed wysłaniem komentarza? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Antynatalizm nie polega na "niechceniu dzieci"
@Kulek1981: a wiesz, że są osoby które chcą dzieci, ale uważają że tworzenie nowych biologicznych dzieci jest niemoralne i decydują się na adopcję? W antynatalizmie nie chodzi o chęci do posiadania dzieci tylko o odpowiedź na pytanie czy tworzenie nowego życia zdolnego do odczuwania cierpienia z ryzykiem, że jego życie będzie pełne cierpienia (z prawdopodobieństwem większym niż zero, i to grubo) bez
@Kulek1981: dlaczego?
@Kulek1981: liczyłem na to, że tak odpowiesz, bo właśnie zasugerowałeś, że istnieje taki problem jak skończoność zasobów i że przeludnienie jest problemem i że tworzenie nowych dzieci jest złe dla Twoich dzieci. Im więcej dzieci tym gorsze warunki do życia będą mieć.
@Kulek1981: co więcej, dodam do mojej odpowiedzi, że skoro tak uważasz to sam powinieneś udawać antynatalistę i zachęcać innych do zaniechania prokreacji, aby zapewnić swoim dzieciom lepszy świat
@Kulek1981: śmieszne że piszesz to wszystko tonem jakby to był pojazd w naszą stronę bo hehe przynajmniej MOJE dzieci będą miały jak waszych nie będzie. Widzę że ciężko sobie wyobrazić nie bycie #!$%@? i to że CUDZE powtarzam CUDZE dzieci będą miały trochę łatwiej dzięki mojej decyzji wcale mnie nie boli ¯\_(ツ)_/¯ Na twoje dzieci czekają inne niemiłe niespodzianki, nie martw się. Chyba
@Jamniki2: Totalnie, z 12 plusami i akurat wyskoczyło osobie która często przychodzi na tag z bólem dupy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zerero: czemu co 9 miesięcy? On powinien zapładniać bez przerwy i bez selekcji żeby uratować z niebytu jak najwięcej "potencjalnych ludzi"
Komentarz usunięty przez autora
Po prostu robią dzieci kiedy mają ochotę mieć
@Zerero: rozumiem. Ale jak wybrać miesiąc? Jak zapłodnisz w styczniu zabierasz szansę na życie tym wszystkim jajeczkom które by wyprodukowała przez następne miesiące gdyby nie była w ciąży. Ciężka sprawa. Już nie wspominając
Wartościowy i wiele wnoszący do dyskusji komentarz, który zdecydowanie udowodnił, że natalizm jest właściwy. Dziękuję za niego.
@Faraluch:
Złote myśli złotego tagu #antynatalizm xD
Komentarz usunięty przez moderatora
xd
To jest empatia typowego natalisty. Na prawdę mi szkoda, że "karaluch" musi żyć z takimi