Podajcie mi jakieś dobre książki polskojęzyczne o ateizmie.
Aktualnie posiadam Boga urojonego Dawkinsa Bóg nie jest wielki Hitchensa Czterej jeźdźcy Apokalipsy Denneta Dawkinsa Hitchensa i Harrisa Mam jeszcze Samolubny Gen Dawkinsa, ale nie jest to książka ściśle o ateizmie.
Podstawową ideą ruchu ateistycznego, jest przekonanie o nieistnieniu Boga.
@qluch: zarzucasz innym siedzenie w bańce i posiadanie zakutego łba a nie znasz nawet podstawowego pojęcia jakim jest definicja ateizmu. Pozwól, że Cię oświecę podając pierwsze zdanie z wikipedii
Ateizm (z gr. ἄθεος „bezbożny” – ἀ- a-, „bez” oraz θεός, theos, „bóg”) – brak wiary w istnienie jednego bądź wielu bogów;
Brak wiary to nie odrzucenie tylko brak akceptacji twierdzenia z
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
Aktualnie posiadam
Boga urojonego Dawkinsa
Bóg nie jest wielki Hitchensa
Czterej jeźdźcy Apokalipsy Denneta Dawkinsa Hitchensa i Harrisa
Mam jeszcze Samolubny Gen Dawkinsa, ale nie jest to książka ściśle o ateizmie.
#religia #ateizm #ksiazki
@qluch: zarzucasz innym siedzenie w bańce i posiadanie zakutego łba a nie znasz nawet podstawowego pojęcia jakim jest definicja ateizmu. Pozwól, że Cię oświecę podając pierwsze zdanie z wikipedii
Ateizm (z gr. ἄθεος „bezbożny” – ἀ- a-, „bez” oraz θεός, theos, „bóg”) – brak wiary w istnienie jednego bądź wielu bogów;
Brak wiary to nie odrzucenie tylko brak akceptacji twierdzenia z
@bircov: a co sądzisz o " potęga teraźniejszości"? Ja nie potrafię osiągnąć przebudzenia duchowego nie wiem czemu.