Wpis z mikrobloga

@steppenwolf90: Najłatwiej kalorie wypić. Taki koktail z masłem orzechowym i śmietanką może mieć i 1500kcal, tylko wyobraźnia cię ogranicza. Ale też nie ma nic złego w zjedzeniu paczki czipsów jako posiłku jeśli reszta posiłków jest czysta.
  • Odpowiedz
@steppenwolf90: Liczenie kalorii to nie problem, po prostu ważysz i gotujesz, 2-3g białka na masie i czystą micha? Nie przejesz tych kalorii prawdopodobnie, a nadmiar białka nie dość, że zostanie zmarnowany to jeszcze cię taka ilość nasyci i spowoduje, że będziesz znowu jadł na siłę. Nie ma też nic złego, dojść czasem kalorii jakimś "śmieciowym" jedzeniem, jak sam zauważasz ciężko byłoby przejeść 4k samą kaszą i ryżem
  • Odpowiedz
Otóż chciałem się zapytać o dietę. Krótko o mnie mam 190 cm wzrostu i 83 kg wagi. Mam ogromne problemy z przytyciem. Mam realistyczny cel, bo chcę przytyć 5kg. Jak będę ważył w okolicach 88 kg to będę zadowolony. Duży problem jest w tym, że ćwiczę 3 razy w tygodniu bjj, gdzie spalam ogromne ilości kalorii. Po treningu jest 6 walk, po których dosłownie zdycham. Do tego chcę dołożyć 2x fbw na
  • Odpowiedz
Chcę jeść w miarę zdrowo, więc kilogram żelków przed snem na dopchanie odpada

@steppenwolf90: jeśli jesz 3k zdrowych kalorii ze zbilansowanej diety to dostarczysz 90% niezbędnych witamin i minerałów, te 1k kcal z żelków ci nie zaszkodzi, a wręcz pomoże. Jedząc 4k kcal ze zdrowej michy na 100% będziesz jadł 200% dziennej dawki błonnika, problemy z zaparciami, zapchanymi jelitami i wypróżnianiem
  • Odpowiedz