Wpis z mikrobloga

Grubo ponad rok szukam nowych ubrań do jazdy turystycznej na #motocykle na tym rynku jak szukasz ciuchów z membramą gote-tex i jesteś mirek #mikrokoksy to graniczy to z niemożliwością.
Po pierwsze na kogo oni to szyją? Jeśli pasuje w brakach to w pasie jest luźna. Powiecie można ściagnać w pasie, te kurtki mają takie opcje. Owszem mają, ale wtedy tworzy sie poniżej ściagacza falbana i wyglada to jakbym sie na wybierał na imrezę drag queen w ultra krótkiej sukience.
Wczoraj przymierzam Rukka Rimo R, ku mojemu zaskoczeniu pasuje jeśli chodzi o tłów, za to rękawy są tak luźn, że swobodnie mógłbym włożyć w jeden obie ręce wtf? Obrazu dopełniaja spodnie, nie wiem co brał projektant ale spodnie dzwony to nie najlepszy pomysł na motocykl. Bez kitu juź z zasuciętymi suwakami mogłem tak naciagnaś nogawkę, że zasłaniała palce stopy ()
To nie koniec, do projektowania chyba brali kogoś kto ogarnia na pełnym etacie ciuchy robocze dla woźnych czy ślusarzy, a u nich tylko dorabia. Kolorystyka i sposób szycia jakbyś przed chwilą zasuwał z miotłą po korytarzu szkoły.
Chyba kolejny sozon bedę zdzierał swoja starą Modekę, albo muszę zacząć szukać ubrań sportowych, te szyją na bardziej wysportowane sylwetki.
Poniżej zdjecie w Rukka Rimo R

źródło: comment_1652598751QczwkOEtILXqJOmBs6bwWj.jpg
  • 19
@nO-C34: No faktycznie, musisz popracowac chyba nad postawa, bo na tym 1 foto wygladasz jakbys mial 185cm i 72kg. A co do skorumy na adv - dlaczego? Jezdze na roznych motocyklach, tak, membrany sa niby ok, ale wole skore i folie od tekstyla ktory nie przepusci, ale dalej mokry po deszczu
@nO-C34: problem udało się już znaleźć. Te ciuchy są szyte na brzuchatych januszy. Też miałem ten problem jak szukałem skóry. Jak nie piła pod pachami i nie rozrywała się na plecach to na brzuchu można było karimatę i namiot schować. Jak opinała w pasie to przy ruszaniu łopatkami robiła się kamizelka, rękawy się pruły.
Osobiście znalazłem rozwiązanie: zapuściłem bęben ( ͡ ͜ʖ ͡)
@MisPalkis: no dziwne żebym w kurtce z kilkoma wrstwami wygladał inaczej, zresztą ciągle wałkuję, że te ciuchy są zupełnie niespasowane do takiej sylwetki.
Skóra nie oddycha jak jedziesz codziennie po 400-800km tydzień czasu w różnych warunkach pogodowych śpiąc w namiocie, nie ma szans. Zapocisz się, przegrzejesz. Komfort podróży też bedzie na niskim poziomej.
@MisPalkis: jeszcze nikogo nie spotkałem kto by w komplecie skórzanym robił trasy po 4k km. Raczej są powody. Zreszta wiesz co sie stanie s taka skora jak zmoknie na deszczu? W drodze nie masz czSu na pielegnacje odzieży. Ma dotrwac do końca. Tylko tekstylne ciuchy
@nO-C34: Zobacz sobie rebelhorn patrol, dobry sprzęt, niedrogi i dobrze leży na w miarę szerokiej klatce. Ze sprzedawcą dogadałem się, że spodnie mi da jeden rozmiar mniejszy.