Aktywne Wpisy
piotr_p0lak +9
#inwestycje #gospodarka #nieruchomosci #gielda #inflacja
Jak się czujecie polaczki z tym, że Roksana Węgiel w wieku 17 lat została milionerką a w wieku 18 lat kupiła 2 mieszkania? Zwykli Polacy muszą spłacać kredyt przez 30 lat, a gówniara celebrytka ledwo szkołę skończyła i jest ustawiona!!! Skąd ona miała na to pieniądze?
Jak się czujecie polaczki z tym, że Roksana Węgiel w wieku 17 lat została milionerką a w wieku 18 lat kupiła 2 mieszkania? Zwykli Polacy muszą spłacać kredyt przez 30 lat, a gówniara celebrytka ledwo szkołę skończyła i jest ustawiona!!! Skąd ona miała na to pieniądze?

Nehro +77
Czy można pić napoje typu 0 (pepsi max, cola zerio, fanta zero) na diecie?
pilem kiedys mala cole dziennie przw moze 3 miesiace. Nie codziennie. zaczely sie bole zebow bule brzucha. wszystko zniknelo tydzien po odstawieniu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5903011/
@kRpt @jutronaobiadznowuryz @JoeGlodomor @S_M_I_T_H @DzikiBomber
https://www.nature.com/articles/s41591-023-02223-9
mam troche problem z takimi artykułami, bo dzisiaj na kazda substancje mozna znalezc artykuł, zeby najlepiej tego nie spożywać. Oczywiscie to sa jakies sensowne artykuly a nie "wp kobieta", nie mniej jednak wyczytalem ze wiekszosci badan aspartam nie przynosil jakichs szkod
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8227014/?fbclid=IwAR23nIClywxg-hntGloE6jpR1dXQA0pJ9jPsQUCblRArqdp3Lj924EWbdUA
"edług aktualnej wiedzy korzyści płynące ze stosowania aspartamu przeważają nad możliwymi skutkami ubocznymi, stąd ten sztuczny słodzik pozostaje podstawową
"Czy grubas powinien pić napoje typu 0?" to jest pytanie jak "Czy alkoholik powinien pić piwo bezalkoholowe?"
Nie, nie powinien.
2. W diecie nie chodzi tylko odchudzenie się (zbicie wagi), ale też o pewne nawyki żywieniowe. Dlatego, popijając napoje gazowe ze słodzikiem IMO wzrasta szansa, że zaczniesz próbować te z dodatkiem cukru, a w efekcie twoje starania będą mniej efektywne.
3. Od czasu, do czasu można celowo "pęknąć" i
@Defender: Słodziki praktycznie nie mają kcal, a pomijając colę, to Mirinda i 7up bez cukru to masturbacja dla mózgu. Świetny smak i bez kcal. Cola to niestety lipa troszkę, ale da
Można ale ja odstawiłem na początku redukcji, bo miałem wrażenie że po wypiciu czegoś zero nadal miałem ochotę coś zeżreć a takiego uczucia nie miałem po czystej wodzie
Cukier? Destrukcyjne działanie na organizm - udowodnione ponad wszelką wątpliwość.
Słodzik? Jakieś badanie pokazało, że BYĆ MOŻE jakiś słodzik jest rakotwórczy w końskich dawkach? NIEZDROWE, LEPIEJ SOBIE ZWYKŁEJ KOLKI SIĘ NAPIĆ.
@kRpt: może kwas fosforowy, który robi sieczkę z zębów?
Komentarz usunięty przez autora
Polecam herbatę, różne są i ewentualnie gorącą czekoladę. 20g czekolady odtłuszczonej to ok 65kcal a dodając mleko załóżmy jakieś 200kcal ale przy okazji ok 12g białka. Cenowo też wyjdzie korzystniej.
Ale już to, czy warto je pić czy nie to każdy musi sam ocenić i zdecydować. Tak jak ktoś już wyżej napisał, i ja też tak mam, że