Wpis z mikrobloga

• 48
#kryptowaluty

Widzę, że FUDy zalały Twittera, Mirko, gazety, Facebooka i powoli TV.

- KONIEC KRYPTOWALUT
- KONIEC BITCOINA
- COINBASE BĘDZIE BLOKOWAŁ CRYPTO
- EU BLOKUJE KRYPTO

brakuje tylko newsa że Chińczycy banują (pierwszy raz w tym roku). I pora ładować się po same kule ( ͡ ͜ʖ ͡)

#bitcoin
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamil-wasniewski: byłem tego samego zdania do wczoraj, ale inflacja w Stanach jednak spadła więc działania FEDu coś dają i nie trzeba się bać mocniejszego podnoszenia stóp niż było do tej pory zakładane a że założyli 8.1 a było 8.3. Oh well... i tak lepiej niż 8.5. Ja biorę wczorajszy odczyt pozytywnie, czy rynek trzepie ostatnich z kasy czas pokaże. ATH nie będzie długo ale może wreszcie uklepujemy dołek choć na
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: inflacja minus stopy w stanach to 7.5% w btc to aktualnie 1.74% i juz wiemy za 2 lata bedzie polowa z tego, mozna emocjonalnie sprzedac ale to nie znaczy ze krypto sie przestalo oplacac :)

wystarczy przejrzec tez pare stron glownej i mamy:
- 100% inwigilacji komuniatorow (UE)
- bany za poglądy dla polityków i sortowanie
- niewpuszczanie do niektorych krajow (pomijam sprawy wojny rosyjskiej) ludzi z paszportami dyplomatycznymi ze wzgledu na
  • Odpowiedz
@szuwarek: Wydaje mi się, że FED nie zmieni tak łatwo zdania odnośnie już zapowiedzianych podwyżek. Dane odnośnie inflacji wciąż nie pokazują znacznej poprawy, ale miejmy nadzieję, że zmieni się to w niedługim czasie.
Jednak zahamowanie wzrostu cen nie sprawi, że płynność na rynkach finansowych wzrośnie i inwestorzy znów przychylnym okiem zaczną patrzeć na aktywa wysokiego ryzyka.

@pieczywowewiadrze: Ceny kryptowalut nie są zależne od inflacji, a bardziej z płynnością
  • Odpowiedz
@szuwarek: Mam urlop i jestem na wyjeździe, nie mam czasu aby wszystko sprawdzić. Ale jak sam widzisz cykl podwyżek jeszcze się nie zakończył i przez najbliższe lata raczej nie oczekiwałbym zmiany podejścia banków centralnych. Do tego mają one mocno rozdmuchane zasoby aktywów, których będą musiały się pozbyć.
Słaba koniunktura na rynkach finansowych przełoży się również na spadki ceny Bitcoina, zwłaszcza biorąc pod uwagę że jego cena zależy tylko od nastrojów
  • Odpowiedz