Wpis z mikrobloga

@Kazadum: To pewnie będzie praca za minimalną to co kogo obchodzą moje zainteresowania, zresztą co miałbym niby wpisać

@szymon465: Mi podczas zdobywania mojej pierwszej pracy wspólne hobby z menadżerem bardzo mi pomogło. Mówił, że miał lepszych kandydatów, ale mnie polubił i widział potencjał. I tak już sobie pracujemy 4 lata ze sobą pomimo zmiany pracy.
  • Odpowiedz
@szymon465: to CV nawet nie zgadza się z tym, co napisałeś o sobie. Piszesz, że szybko się nudzisz, a następnie w CV kłamiesz, że lubisz rutynę. Chcesz dostawać prace polegające na wykonywaniu tej samej czynności przez cały dzień?

Podśmiechujki, podśmiechujki, ale teraz CV wygląda 20x lepiej. Jak ktoś je czyta, to ma się dowiedzieć, co potrafisz. To, że ukończyłeś technikum, nic nikomu nie mówi. Osoba rekrutująca nie zna podstawy programowej
  • Odpowiedz
Ehh, no widzisz, ale to aplikowałeś do poważnej pracy. A ja na razie nie mogę do takiej

@szymon465: nie możesz bo? Człowieku, znam programistów po liceum czy technikum, którzy od razu po nim zarabiali kokosy.
  • Odpowiedz