Aktywne Wpisy

Jestem mamą dwójki dzieci: syn 8 lvl i córka 2 lvl. Z mężem jesteśmy razem od 15 lat, w tym 10 po ślubie. Miesięcznie za dzieci płacimy następujące kwoty:
- szkoła prywatna syna (2k)
- zajęcia pozalekcyjne syna (750 zł)
- córka pójdzie dopiero do przedszkola (prywatne, koszt 1500 zł)
- basen córki (250 zł)
4500 zł samych opłat stałych, do tego ubrania, książki, jedzenie itp.
- szkoła prywatna syna (2k)
- zajęcia pozalekcyjne syna (750 zł)
- córka pójdzie dopiero do przedszkola (prywatne, koszt 1500 zł)
- basen córki (250 zł)
4500 zł samych opłat stałych, do tego ubrania, książki, jedzenie itp.
zurawinazmusztarda +156

Komentarz usunięty przez moderatora
Możesz docenić małe rzeczy które cię otaczają, ładną pogodę, kwiaty, zwierzęta, czy zapach świeżo skończonej trawy.
Rozumiem, że jesteś w trudnej sytuacji i nastawienie masz z góry na "nie", ciężko mi ocenić
@Czesc_i_czolem: i co za różnica jaka to bieda? Uważasz, że to świadomy wybór?
źródło: comment_1651474302uvjDZxfrCqxSGeLAuMigAI.jpg
Pobierzźródło: comment_1651475921eF1LzjZN8GNafGGWGKkMAv.jpg
Pobierz@Pioter_Polanski: owszem. Żyjesz w kraju w którym chciałoby żyć pewnie z 80% populacji globu. Tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo jesteś zapatrzony czy to w naszego zachodniego / północnego somsiada - kraje światowego topu pod względem życia, czy też w obraz USA z filmów
@FrasierCrane: xDDDDDDDD poprawiłeś mi dzień
@Pioter_Polanski: to naprawdę wszystko co masz?
Nie znam @Pioter_Polanski, ale wiem, że życie potrafi odebrać wszystko na czym Ci zależało. To, że ktoś odinstaluje sobie instagrama nie zmieni faktu, że z jakiegoś powodu nie może robić tego co kocha, jest samotny, czy nie ma przed nim żadnych perspektyw. Ziemia na której żyjemy potrafi być rajem, ale potrafi być też istnym piekłem. Dla większości
@Czesc_i_czolem: Depresja polega właśnie na tym, że NIE możesz docenić małych rzeczy, które Cię otaczają. Podobnie jak człowiek z połamanymi nogami nie może skakać na skakance, choćbyś nie wiem jak tę zabawę zachwalał.