Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Pioter_Polanski: bez urazy ale możliwe że to bieda umysłowa. I nie chce cię tym obrazić. Myślę, że można sobie poradzić z wieloma przeciwnościami losu i nie będę wklejał tutaj różnych nazwisk ludzi którzy dali radę, osiągnęli sukces itp.

Możesz docenić małe rzeczy które cię otaczają, ładną pogodę, kwiaty, zwierzęta, czy zapach świeżo skończonej trawy.

Rozumiem, że jesteś w trudnej sytuacji i nastawienie masz z góry na "nie", ciężko mi ocenić
  • Odpowiedz
@Czesc_i_czolem: mam docenić kalectwo i biedę?

@Pioter_Polanski: owszem. Żyjesz w kraju w którym chciałoby żyć pewnie z 80% populacji globu. Tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo jesteś zapatrzony czy to w naszego zachodniego / północnego somsiada - kraje światowego topu pod względem życia, czy też w obraz USA z filmów
  • Odpowiedz
  • 2
owszem. Żyjesz w kraju w którym chciałoby żyć pewnie z 80% populacji globu. Tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo jesteś zapatrzony czy to w naszego zachodniego / północnego somsiada - kraje światowego topu pod względem życia, czy też w obraz USA z filmów

@FrasierCrane: xDDDDDDDD poprawiłeś mi dzień
  • Odpowiedz
@Czesc_i_czolem: @zarowka12: @FrasierCrane: Powiem Wam tak, p---------e.
Nie znam @Pioter_Polanski, ale wiem, że życie potrafi odebrać wszystko na czym Ci zależało. To, że ktoś odinstaluje sobie instagrama nie zmieni faktu, że z jakiegoś powodu nie może robić tego co kocha, jest samotny, czy nie ma przed nim żadnych perspektyw. Ziemia na której żyjemy potrafi być rajem, ale potrafi być też istnym piekłem. Dla większości
  • Odpowiedz
  • 3
@loczyn: z rodziną to wychodzi się najlepiej na zdjęcium Moim zdaniem polska to chlew osrany ównem gdzie prawie wszyscy to idioci ( w tym ja) i miejsc gdzie jest wieczna zmarzlina. Dlatego każdy ma tutaj depresję bo jest tutaj wieczna zima.
  • Odpowiedz
@CyrekLax: dokładnie tak, nie wiem skąd u niektórych takie "sam jesteś kowalem własnego losu" i inne takie p--------y. Jaki ja miałem wpływ na to, że przez kilkanaście lat żyłem ubogo, chodziłem w kiepskich ciuchach itd. bo bywalo ciężko w domu? Że "nie wychodź z domu tylko się ucz" to był standard przez co się nie miałem jak socjalizować. Jaki ja miałem wpływ na to, że urodziłem się z wadą serca,
  • Odpowiedz
  • 2
Możesz docenić małe rzeczy które cię otaczają, ładną pogodę, kwiaty, zwierzęta, czy zapach świeżo skończonej trawy.

@Czesc_i_czolem: Depresja polega właśnie na tym, że NIE możesz docenić małych rzeczy, które Cię otaczają. Podobnie jak człowiek z połamanymi nogami nie może skakać na skakance, choćbyś nie wiem jak tę zabawę zachwalał.
  • Odpowiedz