@jatylkozapytac: Jako człowiek, który z sąsiadami miał przez ostatnie lata takie jazdy na wsi, że byś sobie nie wyobrażała szanuję jak p------n ( ͡°͜ʖ͡°) Typy sądownie próbowały wymusić poszerzenie drogi o 1m, ponieważ od tej strony wóz strażacki się nie zmieści - ale oni jednak mieli już płot, szkoda byłoby go przesuwać, a mi ten metr różnicy nie zrobi, co z tego, że elewacja
@D1_MIRAS: ale wiesz że OPka będzie teraz robić dokładnie to samo? Stanie na środku drogi za każdym razem gdy będzie musiała opuścić, a potem podnieść ten słupek.
@miki4ever: maz czy rodzice? Maz wystarczajaco, a Tatuś pol bańki rocznie.
@Mruvek: sama brama nie, wyzej pisalam co podliczyłam. Kostka, ciagniecie elektryki, elektryka, cofniecie ogrodzenia itp + dom jest na razie tylko weekendowy wiec trzeba bylo ogarnac agregat zeby dzialalo nawet jak prąd wyłączą. Ale agregat sie przydal pozniej do fotowoltaiki i do kamer tez sie przyda
@chinskie_bajki: ale wiesz, ze sam zakup bramy nie sprawia, ze ona sie magicznie montuje itp.? Od 'zrobmy sobie brame na pilot' do posiadania wjazdu z brama na pilot minelo ok 20k. @bungaBunga: to jest moja ziemia, moja dzialka. Nie pas drogowy. Cofnełam specjalnie ogrodzenie, zeby wszystko bylo na mojej ziemi.
to jest moja ziemia, moja dzialka. Nie pas drogowy.
@jatylkozapytac: Szerokość pasa drogowego to bodajże 5 metrów - więc przynajmniej początek twojego wjazdu należy do pasa drogowego (ten asfaltowy kawałek na pewno, kostka to nie wiem - ciężko ocenić po zdjęciu). Nie ma znaczenie czy ziemia jest twoja czy nie.
@jatylkozapytac: "pan po zapytaniu o numer polisy ubezpieczenia sie rozlaczyl i co zrobisz?" Sprawdzasz na stronie UFG czy dany pojazd miał ubezpieczenie w tym dniu. I już masz wszystkie potrzebne dane ubezpieczenia.
No i teraz pół wsi nawraca na naszym podjezdzie.
A ja się nic nie odzywam, tylko czekam na pierwszy urwany zderzak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#patologiazewsi #heheszki #oswiadczenie
Typy sądownie próbowały wymusić poszerzenie drogi o 1m, ponieważ od tej strony wóz strażacki się nie zmieści - ale oni jednak mieli już płot, szkoda byłoby go przesuwać, a mi ten metr różnicy nie zrobi, co z tego, że elewacja
Komentarz usunięty przez autora
@Mruvek: sama brama nie, wyzej pisalam co podliczyłam. Kostka, ciagniecie elektryki, elektryka, cofniecie ogrodzenia itp + dom jest na razie tylko weekendowy wiec trzeba bylo ogarnac agregat zeby dzialalo nawet jak prąd wyłączą. Ale agregat sie przydal pozniej do fotowoltaiki i do kamer tez sie przyda
@bungaBunga: to jest moja ziemia, moja dzialka. Nie pas drogowy. Cofnełam specjalnie ogrodzenie, zeby wszystko bylo na mojej ziemi.
@jatylkozapytac: Szerokość pasa drogowego to bodajże 5 metrów - więc przynajmniej początek twojego wjazdu należy do pasa drogowego (ten asfaltowy kawałek na pewno, kostka to nie wiem - ciężko ocenić po zdjęciu).
Nie ma znaczenie czy ziemia jest twoja czy nie.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Sprawdzasz na stronie UFG czy dany pojazd miał ubezpieczenie w tym dniu. I już masz wszystkie potrzebne dane ubezpieczenia.
@zalogowany_jako: bedziemy sie n---------c.
@skeeball: na oswiadczenie nie pojdzie, bo wlasciciel pojazdu powie, ze go tu nie bylo. A innych dowod poza slowami sasiadki nie mam.
@r333m4k444: a mi to przeszkadza, ze ktos tu sie buduje? Nie. Mi przeszkadza, ze mi moją wlasnosc niszczą i co do tego plan ma?