Wpis z mikrobloga

Wszystkim sąsiadom dookoła szkoda było 1600zł na wylanie asfaltem podjazdu jak robili droge, tylko nam szkoda nie było.

No i teraz pół wsi nawraca na naszym podjezdzie.

A ja się nic nie odzywam, tylko czekam na pierwszy urwany zderzak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#patologiazewsi #heheszki #oswiadczenie
jatylkozapytac - Wszystkim sąsiadom dookoła szkoda było 1600zł na wylanie asfaltem po...

źródło: comment_1651403319vpR9NrzFV0WguNpLLWltgw.jpg

Pobierz
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@jatylkozapytac: Jako człowiek, który z sąsiadami miał przez ostatnie lata takie jazdy na wsi, że byś sobie nie wyobrażała szanuję jak p------n ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Typy sądownie próbowały wymusić poszerzenie drogi o 1m, ponieważ od tej strony wóz strażacki się nie zmieści - ale oni jednak mieli już płot, szkoda byłoby go przesuwać, a mi ten metr różnicy nie zrobi, co z tego, że elewacja
  • Odpowiedz
@miki4ever: maz czy rodzice? Maz wystarczajaco, a Tatuś pol bańki rocznie.

@Mruvek: sama brama nie, wyzej pisalam co podliczyłam. Kostka, ciagniecie elektryki, elektryka, cofniecie ogrodzenia itp + dom jest na razie tylko weekendowy wiec trzeba bylo ogarnac agregat zeby dzialalo nawet jak prąd wyłączą. Ale agregat sie przydal pozniej do fotowoltaiki i do kamer tez sie przyda
  • Odpowiedz
@chinskie_bajki: ale wiesz, ze sam zakup bramy nie sprawia, ze ona sie magicznie montuje itp.? Od 'zrobmy sobie brame na pilot' do posiadania wjazdu z brama na pilot minelo ok 20k.
@bungaBunga: to jest moja ziemia, moja dzialka. Nie pas drogowy. Cofnełam specjalnie ogrodzenie, zeby wszystko bylo na mojej ziemi.
  • Odpowiedz
to jest moja ziemia, moja dzialka. Nie pas drogowy.

@jatylkozapytac: Szerokość pasa drogowego to bodajże 5 metrów - więc przynajmniej początek twojego wjazdu należy do pasa drogowego (ten asfaltowy kawałek na pewno, kostka to nie wiem - ciężko ocenić po zdjęciu).
Nie ma znaczenie czy ziemia jest twoja czy nie.
  • Odpowiedz
@jatylkozapytac: "pan po zapytaniu o numer polisy ubezpieczenia sie rozlaczyl i co zrobisz?"
Sprawdzasz na stronie UFG czy dany pojazd miał ubezpieczenie w tym dniu. I już masz wszystkie potrzebne dane ubezpieczenia.
  • Odpowiedz