Aktywne Wpisy
Atypical +74
Zdecydowałem się kupić 125cm3. Mimo że mnie wszyscy namawiają na prawo jazdy A i kupno maszyny 500 w górę. A ja po prostu chce sobie spokojnie pojeździć pozwiedzać i pooglądać widoki, a nie #!$%@?ć 250 i wyprzedzać wszystko co się da.
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
Pojeżdżę, pouczę się, nabiore wprawy i za rok jak mi się spodoba i będzie mi potrzeba wymiany na dużą pojemność, zrobię sobie to A a ten motocykl zostanie na korki w
źródło: 1000008574
Pobierz
PrawaRenka +110
#przegryw
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam mentalność typu:
-nikomu nie przeszkadzaj
-nikomu nie spraw przykrości
-nikogo przypadkiem nie obraź
-nie wyróżniaj się
-bądź jak najbardziej ugodowym
-hehe głupim ustępuj
-jak plują na ciebie to powiedz że deszcz pada
-a co ludzie powiedzą
Ktoś się czegoś takiego pozbył? ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)

Stalprofil odnotował 115,91 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2021 r. wobec 21,21 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny wyniósł 148,12 mln zł wobec 35,52 mln zł zysku rok wcześniej.
I tak praktycznie każda spółka. Guardian przeanalizował wyniki top korpo w USA. Średnio wzrost zysku 50% r/r (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Wojna i covid to tylko zasłona dymna do dojenia klienta.
#inwestycje #gielda #pieniadze #finanse #ekonomia #gospodarka #kredythipoteczny #nieruchomosci
Czyli twierdzisz ze inflacja to nie przez dodruk, tylko przez sztuczne podnoszenie cen?
1. Dodruk
2. Przerwanie łańcuchów dostaw w tym energii związane z wojną i covid
3. Sztuczne windowanie cen. Klientowi każdą podwyżkę cen obecnie się wciśnie bo panie energia i wszystko zdrożało sorry ale 2 krotny wzrost kosztów fryzjera mnie nie przekonuje.
WInny jest tylko i wyłącznie dodruk.
Gdyby nie było dodruku, ludzi by nie było stać na wyższe ceny, wiec jakieś firmy by zaczęły je obniżac.
Zyski r/r są #!$%@? warte przy takiej inflacji, bo w Wenezueli to tam te firmy r/r mają zyski na poziomie 1000000%
@LittleOpa:
Tylko, że łańcuchy przerywane są też m.in. przez... dodruk. Niektóre kraje jawnie blokują eksport, czasem covid to wytłumaczenie. Jak najbardziej sensowne - nikt nie chce przyjmować wydrukowanych paciorków w zamian za realne towary.
Korporacje powodują ze wszystko jest skoncentrowane. Nie ma alternatywy żeby kupić taniej od kogoś innego.
Wszystko drożeje, bo nie ma alternatyw przez brak konkurencji
Po co taniej produkowac jak mozna gorszy produkt drozej sprzedac
Dodruk swoją drogą, ale korpo dociskają buta