Wpis z mikrobloga

Chłop dobijający do trzydziestki i będący w stanie wegetatywnym mieszka ze starym, a on myśli, że ja po prostu nie zdążyłem jeszcze dorosnąć XD

Choroby psychiczne nie pozwalają Ci żyć samodzielnie?
Take it easy, bro.
Just dorośnij, znajdź pracę, weź kredyt i odfruń...
()

Reszta w komentarzu.
#przegryw #depresja #samobojstwo ##!$%@?
Pobierz
źródło: comment_1651131024MNZFR8PfOA8iAA16fZTxBm.jpg
  • 180
@brednyk:

ty serio się sprułeś o mema? Nie jesteś ani przydatny ani nawet nie rozumiesz ironii. A dodatkowo powinieneś się dorzucać do utrzymania

Sprułem się o tekst nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.
No tak, jestem #!$%@?.
O tym jest ten post.
Według społecznych norm w tym wieku powinienem wiele rzeczy, do których nie jestem zdolny.
@kukulele-rukatuka:

Hello Hello Najlepiej terapia dla Ciebie i dla taty. Bez tego nic się nie zmieni. Pozdrawiam a porady z Wykopu to może 2% są użyteczne i merytoryczne.

Mój ojciec nie wierzy w terapię, a już na pewno nie czuje żeby jakiejś potrzebował.
A ja już nie wierzę żeby w moim przypadku miała ona sens.
Dzięki za komentarz.
@Pierorzek:

tylko op się wychował w biedzie i patologi? No tak, te złe normany to tylko wylewają herbaty i nie zdają egzaminów. Nie miewają niepelnosprawnego rodzeństwa, śmiertelnie chorych dzieci, patologicznych rodziców. Tylko neetujacy przegryw 30lat na utrzymaniu ojca ma problemy.

Jak coś to ja nic podobnego nie pisałem.
Wielu ludzi ma olbrzymie problemy i nie tracąc optymizmu potrafi je rozwiązywać i żyć pomimo wszystko.
Podziwiam takie osoby.
@snickersfgh:

Jesteś żałosny chłopie, ogarnij się. Jest tyle fajnych seriali do obejrzenia, a ty stwierdziłeś że zmarnujesz czas na bycia #!$%@? dla ojca.

No fakt, jestem żałosny i to nie ulega wątpliwości.
Nie chciałem do niego pisać, ale on cały czas mi wysyła takie treści pomimo moich wielu próśb, by tego nie robił.
Dla mnie o wiele gorsza jest jego postawa typu:
"Daj sobie czas, możesz u mnie wegetować az dorośniesz"
@Colis:

A kto cie zmusza, żeby robić sobie nadzieję? Bierz leki i tyle. Jak jesteś mądrym chłopem, to powinieneś zdać sobie sprawę, że te myśli które masz, że już się pogodziłeś, że jesteś rozczarowany i szkoda się starać, to są myśli spowodowane chorobą, złą pracą neuroprzekaźników i reszty tego #!$%@?. Jak masz kilkaset złotych to idź na prywatną wizytę online, nie będziesz musiał z domu wychodzić.

Całe życie towarzyszą mi myśli
@NoweWytyczne:

Co do OP, jestem w sobie stanie wyobrazic, że masz ciezko, ale leki to powinnienes brac.

Nie wiem czy można obiektywnie stwierdzić co powinienem.
Uważam że każdy powinien postępować ze swoim życiem tak, jak uważa, bo to indywidualna sprawa.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Loraw_Alytjok69: jesteś #!$%@? bo sam tak myślisz. Chcesz zmienić swoją sytuację? To zacznij nagrywać Pato streamy ze swoim #!$%@? a będą ci jeszcze za to płacić. Może nawet będziesz miał walkę w fame mmma.
@Sandrinia: Jesteś jedyną osobą, która w tej dyskusji okazała empatię i wsparcie dla autora wpisu. Reszta wolała go wyzywać i obwiniać za wszystko, mimo tego że w tak koszmarnej sytuacji pewnie sami nie poradziliby sobie lepiej. Gdyby takie reakcje, jak twoja były normą, ludziom z problemami byłoby dużo łatwiej sobie z nimi poradzić. Niestety normą jest coś dokładnie odwrotnego, a postawa @Loraw_Alytjok69 wynika pewnie też stąd, że przez całe życie spotykał
@Colis:

nie możesz wiedzieć, czy leki ułatwią ci wegetacje, czy pozwolą żyć czy nic nie zmienią, bo nigdy ich nie brałeś. Nie znasz innego życia, więc nie masz świadomości jak to może wyglądać. Przy braniu leków ryzykujesz tylko ewentualne wyjście z gówna, ale pewnie to cię przeraża.

Co do brania leków to masz rację.
Nie mogę wiedzieć jak wpłyną na moje życie, skoro nigdy ich nie brałem, ale jednoczesnie nie potrafię
@wsn123: a skąd ty możesz wiedzieć w jakich sytuacjach są/byli ludzie, którzy wypowiadają się w tym temacie?
@Loraw_Alytjok69: masz rodzinę, która cię wspiera, nawet nie wiesz ilu ludzi marzy o takim czymś, to jest solidny fundament do budowania dalszego życia. Jeszcze nawet nie masz 30 lat, nawet jakbyś teraz zaczął od nowa, to masz jeszcze kupę życia przed sobą, to nie jest koniec świata. Znam osoby co zaczynały żyć po
@Myzreal:

Wiadomix, najlepiej każdego wokół oskarżyć za swoje nieudolności, wtedy nie musisz być za nic odpowiedzialnym, bo za wszystko odpowiedzialny jest zły świat i źli ludzie wokół. Gardze

Wiele z wad i problemów które mam i za które muszę ponosić odpowiedzialność zawdzięczam zaniedbaniom i błędom rodziców i to jest fakt, nie oskarżenie.
Zaskoczę cię - masz tak samo.

Nie przejmuje się opiniami wykopków, ale to że mną gardzisz nie wiedząc o
@Loraw_Alytjok69: Pewnie że mam, każdy pewnie ma, ale zamiast spędzać czas i wysiłek na oskarżanie wszystkich wokół po prostu robię coś z tym problemami i idę do przodu - i nie wypłakuję się w ramię randomom na portalu ze śmiesznymi obrazkami.

Nie przejmuje się opiniami wykopków, ale to że mną gardzisz nie wiedząc o mnie nic ponad własne, błędne domniemania nie świadczy o tobie dobrze.

Wiem wystarczająco wiele a co myślisz