Dobra, jeszcze raz to pytanie, choć dopiero pytałem.
Mam Alior i mBank - sprzedawanie w dołku wiadomo, dyplom dostaję z Wykopu, więc średniawo, ale... co ogólnie będzie teraz z bankami? Odbiją? Czy sprzedać i... no właśnie, co? Skoro w skarpecie jeszcze gorzej xD
@eMJot: a któż to wie, nawet jak wprowadzą nowy wskaźnik POLIN to jeszcze 6 miesięcy do tego - a do tego może być tak, że WIBOR będzie zbliżony, zwiększenie funduszu też sobie odbiją (mniejsze lokaty - o ile da radę mniejsze xD) albo podnoszenie cen usług. Najgorszy jest brak nowych kredytów.
Pan Profesor Glapoński mówi, jak coś spada to rośnie, jak rośnie to spada! więc wystarczy tylko wiedzieć kiedy jest
@eMJot: Alior opublikował wyniki za Q1. Przychody wzrosły 29%, a zysk netto o 56% w relacji Q122 do Q121 . I Będzie to rosło w 2022. Obiecanki vateusza maja wejść w 2023, wiec banki ładnie będą golić kredyciarzy do tego czasu, a pewnie i po tych zmianach.
@eMJot: Panika jest bo z dnia na dzień wywrócono sposób działania i zarabiania banków, tylko, ze w sumie nie wiadomo jak ma to być po nowemu. Cały nasz rząd ¯\_(ツ)_/¯
Mam Alior i mBank - sprzedawanie w dołku wiadomo, dyplom dostaję z Wykopu, więc średniawo, ale... co ogólnie będzie teraz z bankami? Odbiją? Czy sprzedać i... no właśnie, co? Skoro w skarpecie jeszcze gorzej xD
Kto ma podobny dylemat?
#gielda #banki
Pan Profesor Glapoński mówi, jak coś spada to rośnie, jak rośnie to spada! więc wystarczy tylko wiedzieć kiedy jest