Wpis z mikrobloga

@niezdiagnozowany: kolega wyżej wrzucił to samo, że rocznie sprowadzamy ok 9 mld m3, nie chce mi sie szukać rzetelnych źródem ale wątpie, żeby zapotrzebowanie krajowe spadło.

Ale niech będzie, zacytuję dzisiejsze słowa Piotra Naimskiego, który pełni funkcję pełnomocnika rządu do spraw strategicznej infrastruktury energetycznej.

"Dodał także, że 9 mld m sześc. to mniej niż połowa, ale wciąż dużo: łączne zużycie to ok. 20 mld m sześć"
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: co nie zmienia faktu, że mamy masę gazu zmagazynowanego, mamy dużo opcji pozyskania gazu i w październiku rusza Baltic Pipe, wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że jesteśmy bezpieczni, oby to była prawda a nie kłamstwa PiSu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NieznanyWykopek: to jest polska racja stanu aby jak najszybciej odkręcić spowrotem

@12lat25cm: ta zobaczysz cemy jutro to się zesrasz w gacie. Polska nie jest gotowa na ten scenariusz, będzie R--Ź przedsiębiorców. Ten kraj ginie () nawet zakładając te scenariusze z baltic pipe to te 3 miesiące zamordują przedsiębiorców. Pomijam fakt że ja w nie nie wierzę

@NieznanyWykopek: ja, no chcę jeszcze mieć
  • Odpowiedz