Aktywne Wpisy

RuchaczSpychacz +19
Widzieliście że w tym kraju nie opłaca się pracować na etacie.
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Jak zachęcić syna do chodzenia na religię i pójścia do komunii innym argumentem niż "prezenty"? Tylko sensowne, nie hejtujące odpowiedzi.

@NieznanyWykopek: w rządzie też mamy ruskie onuce?
na pewno?
@niezdiagnozowany: Powiedz mi, gdzie nazwałem cię onucą? Jesteś zwykłym trollem który robi słabe prowo, nic więcej
@NieznanyWykopek: no piszesz trochę inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@12lat25cm: opieram się na podstawie tego co kolega wrzucił.
@niezdiagnozowany: to co wrzucił kolega to nie są pełne dane
Proszę bardzo, Państwowy Instytut Geologiczy to chyba sprawdzone źródło: https://www.pgi.gov.pl/images/muzeum/kopalnia_wiedzy/surowce/foldery/gaz_i_ropa.pdf
"Import gazu ziemnego w 2019 roku wyniósł 14.85 mld m3,
a wydobycie krajowe ok. 5 mld m3.
Ale niech będzie, zacytuję dzisiejsze słowa Piotra Naimskiego, który pełni funkcję pełnomocnika rządu do spraw strategicznej infrastruktury energetycznej.
"Dodał także, że 9 mld m sześc. to mniej niż połowa, ale wciąż dużo: łączne zużycie to ok. 20 mld m sześć"
@12lat25cm: ta zobaczysz cemy jutro to się zesrasz w gacie. Polska nie jest gotowa na ten scenariusz, będzie R--Ź przedsiębiorców. Ten kraj ginie (╥﹏╥) nawet zakładając te scenariusze z baltic pipe to te 3 miesiące zamordują przedsiębiorców. Pomijam fakt że ja w nie nie wierzę
@NieznanyWykopek: ja, no chcę jeszcze mieć