#zakupy #biedronka #handel #pytaniedoeksperta Przed chwilą byłem w Biedronce świadkiem sytuacji którą opiszę. W sklepie nie reagowałem bo i to nie mój problem niemniej jednak po wyjściu stwierdziłem że chyba powinienem bo coś tu jest nie tak:
Babka w wieku ok. 75 lat stoi przy kasie nachylona nad paragonem i coś sprawdza, akurat w tym momencie zaczęli mnie kasować i słyszałem całą sytuację. Zaczęła się skarżyć że złe wartości na paragonie- kasjer wezwał kierowniczkę- otóż babka kupiła 12 maseł w promocji(jak myślała) a okazało się że można było z promocyjną ceną tylko trzy. W związku z tym chciała zwrócić te 9 na których była stratna. Kierowniczka wraz z siedzącą obok kasjerką stwierdziły że nie można bo centrala nie zezwala na zwroty i nie ma możliwości. Babka na to- że przecież nie odeszła nawet od kasy, nawet ze sklepu nie wyszła i jak może nie zezwalać na zwroty po transakcji i czy ona ma liczyć te pieniądze które ma zapłacić podczas kasowania czy ja. Myślę w sobie- w sumie racja przecież po to ma paragon żeby tam sobie zobaczyć czy dobrze zapłacone- nawet na podstawie swojego własnego błędu(Bo rzeczywiście taki popełniła bo kupiła za dużo tych maseł). Na to kierowniczka- "Tak, trzeba przed zapłaceniem zwrócić uwagę że zła kwota bo jak jest już nabite i zapłacone to my mamy w systemie znak i nie można anulować"
O co tutaj chodzi? Czy tak można? Przecież to ewidentny błąd logiczny.. I teraz na przyszłość się zastanawiam gdybym sam miał taką sytuację- czy ja mam patrzeć i przeliczać na kasie czy płacę tyle co się spodziewam czy jak? No i czy to zgodne z prawem że w żaden sposób nie mogę anulować paragonu i chcieć zwrotu?
@adhsklusljhagxnki: Limity nie limity- baba chciała odstąpić od zakupu- i to jest dla mnie w tej sytuacji jakieś niewiarygodne że nie może bo nie-wiadomo-co
Tez miałem podobnie, argument biedry był taki że produktów z lady chłodniczej nie można zwracać. Wina sklepu nie ma nigdzie takiej informacji. Zreszta w biedrze trzeba być bardzo czujnym nawet w modnym wieku, a na osobach strarszych to tam wręcz żerują pisząc wszystko małym drukiem
@Bnkpl: chyba nie można, ale na prawie się nie znam ( ͡°ʖ̯͡°) jak się robi zwroty to powinno im się "odklikać" w systemie, że jest znowu na stanie to masło. Nie wiem czy nie mogli by czasem zrobić jeszcze storno paragonu, chociaż jak był już zaczęty nowy paragon to możliwe, że nie (strorno ostatniego paragonu można na bank zrobić). Może i mają taki regulamin,
@adhsklusljhagxnki: limity są po to by nie kupowali hurtowo. @Bnkpl: taki jest regulamin. W promocji można kupić tylko 3 i jest to napisane na cenówce. Nie można oddać, bo towar ma przerwany ciąg chłodniczy i nie biedra nie może go po prostu przyjąć.
@butterfly ...dodalbym jeszcze to że klienci mogliby oddawać towar spożywczy zepsuty/podmieniony/zatruty...ale o tym wykopki nie myślą.... ...a poza tym każdy zwrot to UPRZEJMOSC SKLEPU...Bo zwroty nie są obowiązkowe!
Przed chwilą byłem w Biedronce świadkiem sytuacji którą opiszę. W sklepie nie reagowałem bo i to nie mój problem niemniej jednak po wyjściu stwierdziłem że chyba powinienem bo coś tu jest nie tak:
Babka w wieku ok. 75 lat stoi przy kasie nachylona nad paragonem i coś sprawdza, akurat w tym momencie zaczęli mnie kasować i słyszałem całą sytuację. Zaczęła się skarżyć że złe wartości na paragonie- kasjer wezwał kierowniczkę- otóż babka kupiła 12 maseł w promocji(jak myślała) a okazało się że można było z promocyjną ceną tylko trzy. W związku z tym chciała zwrócić te 9 na których była stratna. Kierowniczka wraz z siedzącą obok kasjerką stwierdziły że nie można bo centrala nie zezwala na zwroty i nie ma możliwości. Babka na to- że przecież nie odeszła nawet od kasy, nawet ze sklepu nie wyszła i jak może nie zezwalać na zwroty po transakcji i czy ona ma liczyć te pieniądze które ma zapłacić podczas kasowania czy ja. Myślę w sobie- w sumie racja przecież po to ma paragon żeby tam sobie zobaczyć czy dobrze zapłacone- nawet na podstawie swojego własnego błędu(Bo rzeczywiście taki popełniła bo kupiła za dużo tych maseł). Na to kierowniczka- "Tak, trzeba przed zapłaceniem zwrócić uwagę że zła kwota bo jak jest już nabite i zapłacone to my mamy w systemie znak i nie można anulować"
O co tutaj chodzi? Czy tak można? Przecież to ewidentny błąd logiczny.. I teraz na przyszłość się zastanawiam gdybym sam miał taką sytuację- czy ja mam patrzeć i przeliczać na kasie czy płacę tyle co się spodziewam czy jak? No i czy to zgodne z prawem że w żaden sposób nie mogę anulować paragonu i chcieć zwrotu?
https://youtu.be/R65w6xx-NsU
Komentarz usunięty przez autora
@Bnkpl: taki jest regulamin. W promocji można kupić tylko 3 i jest to napisane na cenówce. Nie można oddać, bo towar ma przerwany ciąg chłodniczy i nie biedra nie może go po prostu przyjąć.
@pardalot: jest
...a poza tym każdy zwrot to UPRZEJMOSC SKLEPU...Bo zwroty nie są obowiązkowe!