Aktywne Wpisy
dorszcz +591
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
Alzena +2
Pytanie do osób które rzuciły palenie BEZ WSPOMAGACZY - jakie mieliście najbardziej dokuczliwe objawy? Chce rzucić z dnia na dzień, bez żadnych wspomagających gum/tabletek/plastrow. Czy to jest bezpieczne? Wiem że palenie jest bardziej szkodliwe niż odstawienie, to oczywiste, ale obawiam się trochę że bez wspomagaczy sobie nie poradzę. #zdrowie #kiciochpyta #p-------y
#psychodeliki #grzybki #lsd #psylocybina
Czy po psychodelikach zacząłeś wierzyć w życie po śmierci?
W ogole ostateczne cele buddyzmu sa dla mnie jedną wielką pomyłką.
Wyzwolenie od przywiązania czy wyzbycie się ego to dla mnie bullshit. A osiągnięcie mokszy i zjednoczenie się bezosobowo z energią kosmosu to uwstecznienie. To powrót do samego początku. Bezsens totalny. Duchowa ewolucja, a nie de-ewolucja, powinna być naszym celem. Takie jest moje
A psychodeliki tylko mi przypomniały o tym w co kiedyś wierzyłem i spowodowały, że to w co kiedyś wierzyłem stało się żywe, namacalne?
Bo u mnie było tak, że długo wierzyłem w życie po śmierci, lub w inne życie po tym czego doświadczamy teraz, ale później przestałem o tym myśleć i to czuć, a psychodeliki mi to przypomniały. Spowodowały, że to wszystko stało się bardziej namacalne. Szczególne, że po psychodelikach doświadczyłem swojej śmierci i oglądałem swoje doczesne życie jakbym przewijał książkę, widzę prawdziwe motywacje własnych czynów nie zabrudzone perspektywa ego.
W ankiecie
mimo, ze jestem buddystą, ten trip dał mi szansę na przyjrzenie się pustce na nowo :) będę badał dalej :D