Wpis z mikrobloga

Wystawiłem i sprzedałem na #allegro #perfumy Nowy, zafoliowany flakon Hugo Boss The Scent 200ml.
Kupujący od razu po odebraniu przesyłki założył mi dyskusję takiej treśći:

Powód otwarcia dyskusji: wada wykryta podczas używania

Zakupiona woda toaletowa jest z 2018 roku i praktycznie nic nie pachnie. Jest przeterminowana albo nieoryginalna. W opisie nie było podane, że jest to woda 5-cio letnia lub replika. Gdyby taka informacja była zawarta, to nie doszło by transakcji. Odsyłam towar i oczekuję zwrot wszystkich środków.

Wszystko było oryginalne i termin ważności przy PAO 36M nie ma zastosowania bo produkt był nienaruszony. Zwrot mu oczywiście przyjmę, bo muszę do 14 dni, natomiast nie jestem Notino.pl i bardzo mi się nie podobają te kłamstwa o nieoryginalności i to że chce mi zwrócić rozpakowany i używany produkt, którego już nie sprzedam po takiej samej cenie.

Planuję mu odpisać, że pomniejszę mu zwrot środków o zużycie i uszkodzone opakowanie. Czy dobrze to robię?
#kiciochpyta #oszukujo #prawo
Julian dla zasięgu
SpasticInk - Wystawiłem i sprzedałem na #allegro #perfumy Nowy, zafoliowany flakon Hu...

źródło: comment_1650478258mfcAgtfPyPHgoM1NO5gqLT.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@incredible_innocent: szkoda gadać, ten człowiek wystawi negatywa tak czy siak bo prezentuje bardzo agresywną i roszczeniową postawę.
Najpierw się czepiał, że przesyłka nie doszła mu na czas przed świętami, bo InPost się opóźnił, na co nie miałem wpływu xD
Potem we wtorek odebrał i od razu zwrócił zarzucając najpierw przeterminowany produkt, potem, że nieoryginalny.

Jedyny problem jaki teraz mam, że zwrot już do mnie jedzie, ale mam też inne przesyłki
  • Odpowiedz
@SpasticInk: możesz się odezwać do nich i poprosić pracownika o wypowiedź w dyskusji jako Sprzedawca.

Generalnie jeśli udostępnisz smarta to nawet jako osoba prywatna musisz przyjąć zwrot. Tutaj smart ostatecznie nie był dostępny z tego co mówisz, więc trochę problematyczna sprawa. Raczej do rozpatrzenia tutaj na korzyść kupującego, bo jednak info o 14 dniach było.

Druga sprawa, że masz pełne prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu. Nie sprzedasz już perfum w
  • Odpowiedz