Aktywne Wpisy
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
xfin +24
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Nie ma bardziej poniżającego rytuału w całej tej religii. Kościół zatruwa ci umysł i wspaniałomyślnie podaje odtrutkę w postaci spowiedzi, a potem od nowa. Dla dziecka to już w ogóle jest koszmar. Wszystko tak zaprojektowane żeby od jak najmłodszych lat wpędzać w ciągłe poczucie winy i strach przed piekłem. Ja p------e, jakie to jest z-----e, i ludzie w to wpędzają swoje dzieci bez zastanowienia.
#katolicyzm #ateizm #wielkanoc #bekazkatoli #wiara
A matka Teresa, JP II z jego zmianami w prawie kościelnym dotyczącymi pedofili i obiadki z pedofilami, Irlandia właśnie, to co się też w Australii (p-------a w latach 1950 - 2010) działo to nie jest historia wieków ciemnych tylko wydarzenia na przestrzeni ostatnich stu lat.
Nie ma znaczenia czy to zjawisko nazwiemy sakramentem czy jakoś inaczej. W każdym bądź razie raczej, wg. chrześcijan, nie mogę sobie pójść do kuchni wyjąć chleb z chlebaka, odmówić modlitwę nad nim i zjeść czyniąc to na wspomnienie/pamiątkę męki pańskiej.
Do tego potrzebuje jakiejś chrześcijańskiej wspólnoty i zazwyczaj też kapłana, by podczas liturgii dokonać tej czynności.
To jest po to żebyś sam nie interpretował nowego testamentu.
Źródło jest takie, że otwórz sobie ten Katechizm (pewnie będzie to pierwszy raz w Twoim życiu, gimbokatoliku) i przeczytaj sobie wstęp i pierwszy rozdział.
I tak, jeśli kapłan. jako następca apostołów, może tylko on sprawować eucharystię to jest ponad mną bo ma większe uprawnienia ode mnie. Tylko on może zapewnić mi pptrzebną eucharystię. Sam sobie nie mogę jej zapewnić bo nie mam uprawnień do tego.
Sama eucharustia była wymagana przez Jezusa więc nie mogę jej, jako
@JaroSzmyt: Zobacz sobie Jan 6, 26-63 i Mt, 26, 26-30.
Z tego co rozumiem sam sobie tego zrobić nie mogę. Musi być to zrobione na liturgii przez kapłana.