Aktywne Wpisy
nowszyja +17
Architekt: zrobimy balustrady z czystego szkła, będzie nowocześnie i mieszkania będą dobrze doświetlone.
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki
źródło: krakow
Pobierz
1-1-1-1 +17

#informatyka #programowanie #programista15k
Natomiast na konkretne pytania techniczne uzyskasz odpowiedź bez problemu. Programiści to często bardzo mili ludzie, tylko są uczuleni na leni i ignorantów.
Swój pierwszy większy projekt napisałem po 2
Programiści ogólnie bardzo lubią pomagać innym, tłumaczyć coś komuś, uczyć, ale jeśli osoba pytająca sama się zaangażuje. Jeśli ktoś zada konkretne pytanie, sam coś
@xiv7: Programowanie to w dużej mierze wyszukiwanie rozwiązań problemów lub wymyślanie ich samemu. Jeśli taki początkujący ma problem użyć wyszukiwarkę lub zerknąć do historii tagu to jest to lekko irytujące - zwłaszcza gdy jest to nagminne.
Kto dobrze zarabia i się nie narobi, a przy okazji jest dobrym mózgiem, zawsze znajdzie 5min na radę dla początkującego kolegi.
Sami zobaczcie takiego Jona Skeeta na StackOverflow - typ jest pewnie milionerem, pracuje dla największych firm na świecie, a ciągle odpowiada czasem na jakieś pytania w stylu
Praca programisty to w 90% wyszukiwanie informacji i rozwiązań, 10% prawdziwego rozwiązywania problemów.
@xiv7: rynek właśnie taką postawę wynagradza.
Wyobraź sobie, że istnieje lokalny klub piekarzy. W tym klubie ludzie dzielą się przepisami, chwalą się swoim wypiekami i prowadzą dyskusje na temat wyrabiania ciasta. Nagle zawód stał się bardzo popularny, bo praca jest prosta
@xiv7: zupelnie sie nie zgodze. Na przykladzie swoim i moich znajomych (wiem, dowod angedotyczny, ale lepszego nie mam): na informatyce mialem na prawde wspanialych ludzi, kazdy sobie kazdemu pomagal, nie bylo wyscigu szczurow, bo i tak kazdy wiedzial, ze bedzie mial prace i hajs. Bedac na zarzadzaniu juz nie bylo tak kolorowo,