Aktywne Wpisy
Od dwóch miesięcy rozmowy na Mikro toczą się wokół cen mieszkań i kredytów
A podejrzewam że większość ekspertów to wiek 18-22 lata i brak zdolnosci kredytowej nawet na samochód za 20 000zł a co dopiero mieszkanie.
A pewnie i są tacy co nawet na TV 55cali nie dostało by kredytu
Nie mówię, ze wszyscy, bo pewnie i są tacy co mają kasę na mieszkanie lub możliwość wzięcia mieszkania za pomocą pozyczki bankowej
Ale ilu takich jest na tym portalu 10-15% reszta to dzieciarnia co udaje, że problem ich dotyczy i są w rozterce spowodowanej tą bańką cenową
Skoki narciarskie na fali i grono ekspertów, igrzyska olimpijskie i grono ekspertów, starcia partii politycznych i grono ekspertów.
A podejrzewam że większość ekspertów to wiek 18-22 lata i brak zdolnosci kredytowej nawet na samochód za 20 000zł a co dopiero mieszkanie.
A pewnie i są tacy co nawet na TV 55cali nie dostało by kredytu
Nie mówię, ze wszyscy, bo pewnie i są tacy co mają kasę na mieszkanie lub możliwość wzięcia mieszkania za pomocą pozyczki bankowej
Ale ilu takich jest na tym portalu 10-15% reszta to dzieciarnia co udaje, że problem ich dotyczy i są w rozterce spowodowanej tą bańką cenową
Skoki narciarskie na fali i grono ekspertów, igrzyska olimpijskie i grono ekspertów, starcia partii politycznych i grono ekspertów.
czechu_slowacja +114
520 089 + 202 = 520 291
No dzień dobry, dobry wieczór. Wziąłem i objechałem Tatry. Pozdrawiam.
#rowerowyrownik #wieprzbiega #rower #tatry
Skrypt | Statystyki
No dzień dobry, dobry wieczór. Wziąłem i objechałem Tatry. Pozdrawiam.
#rowerowyrownik #wieprzbiega #rower #tatry
Skrypt | Statystyki
W praktyce są to 'wille' ala Siara Siarzewski po 300-500 m2, w większości do remontu, o dziwnych rozstawach i ogromnych niewykorzystanych powierzchniach. Cenowo 3-6 mln.
Ciekawe kto i w jakim celu to kupuje (jeśli w ogóle). Nawet zakladajac genialną lokalizację wolałbym wydać milion na atrakcyjną działkę a za pozostałe 5 postawić wille pod siebie.
#gownowpis #dom #nieruchomosci #budujzwykopem
edit. porównaj sobie tę willę np. z tym https://www.slazag.pl/dom-na-jednym-poziomie-ale-z-wiszaca-sypialnia-powstal-na-slasku-zaprojektowala-go-tyska-pracownia-roberta-skitka
i podaj mi
@FurTemporis: also, kiedy przepisy były inne. Patrz casus domków letniskowych nad jeziorami, gdzie w takich odległościach dzisiaj już nic nie wybudujesz. Pozostaje kreatywna przebudowa istniejących.
@affairz: Lokalizacja.
@affairz: dokładnie. Tu krzyczą 6 mln za dom praktycznie do generalnego remontu więc powiedzmy trzeba przeznaczyć 7 mln (dużo negocjując) na zadowalajacy stan.
Przecież za takie pieniądze można przebierać w ofertach prawdziwie luksysowych, nowoczesnych domów do wprowadzenia i to wciąż w dobrej lokalizacji.