Wpis z mikrobloga

Ojciec alkoholik bez prawka, ubezpieczenia jeździ czasami w UK po mieście i do tego jeszcze pijany,
Samochód jest tylko ubezpieczony na mamę ale on sam bierze kluczyki. Albo jedzie z nią. Ona nie potrafi mu powiedzieć nie.
Już mam na to wywalone ale nie chcę w razie ich wypadku mieć problemów.

Czy jeśli ojciec z matką pojadą samochodem zabiją siebie i kogoś przy okazji to wiadomo że matki ubezpieczenie nie zadziała.
Czy w takiej sytuacji ktoś z ubezpieczalni lub rodziną zabitego przez moich rodziców może się domagać odszkodowania odemnie jako od dziecka lub spadkobiercy? Słyszałem że długi się dziedziczy.
Nie chciał bym się obudzić pewnego dnia i mieć kilkaset tysięcy £ do zapłaty komuś odszkodowania lub pokrycia szkód.

Czy mogę się jakoś wypisać z bycia ich dzieckiem i w razie ich śmierci nie mieć przez nich problemów.? I być ciągany po sądach?
Akcja w UK.

#prawo
#uk
#odszkodowanie
#rodzina
#rodzice
#problem
#alkoholizm
#sadowehistorie
#logikarozowychpaskow
#logikaniebieskichpaskow
#poradaprawna
#porady
#pytanie
#pytaniedoeksperta
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie chciał bym się obudzić pewnego dnia i mieć kilkaset tysięcy £ do zapłaty komuś odszkodowania lub pokrycia szkód.

@adamsowaanon: No to może przestań stać biernie obok i zgłoś swojego ojca alkoholika na policję?
  • Odpowiedz
a czemu ty jestes taki dziwny?

@Voltix: bo myślę samodzielnie i potrafię uargumentować logicznie dlaczego tak uważam - na zawsze pozostanę dziwakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adamsowaanon Prawnie nie ma takiej możliwości w UK za bardzo (odcięcia się od rodziców). Co do pozwu to na logikę trzeba mieć kogo pozwać, czyli albo sprawcę albo opiekuna sprawcy, jeśli sprawcą nie żyje to raczej zamyka drogę do roszczeń cywilnych - ale to tylko moje laickie gdybanie.
  • Odpowiedz
@sorek: Do tego mozna jeszcze dodac jazde gruzem po dzwonie 200km/h beda zmeczonym i majac rodzine obok, Jeszcze chwalenie sie tym - w twojej logice masz jakies inne zasady fizyki?
  • Odpowiedz
usuwanie wiadomosci pod swoim wpisem i blokowanie komentujacych to logiczny argument, ze masz racje?

@Voltix: usuwam posty z bardzo wielu powodów - głównie za brak kultury i chęć robienia propagandy pod moimi postami. Siedze na wykopie tyle lat że wiem jak to działa i nie zamierzam pomagać neuropkom w ich propagandzie. Ty tego nie rozumiesz - ale ja wiem że oni teraz lecą na fali fajno-polakowości w j-----u rosji. Nie przyłożę
  • Odpowiedz
@sorek: a to rodziców się wybiera?
Co jest dziwnego w innych poglądach politycznych? Ludzie nie potrafią dyskutować bo myślą że ktoś ich uderza personalnie. Sam Cejrowski kiedyś to nawet przyznał a to prawak i wolnościowiec jak ty czy ja
  • Odpowiedz
@sorek: Jestes wolnosciowce, wiec u ciebie kazdy ma prawo glosu xDDDDDDDDDDD

Gruzem po dzwonie? Ma Pan dowód?

Celem życia nie jest przeżycie. Dla osób które boją się jeździć z normalną prędkością mam tylko wzrok politowania.

Logika działa tak - im szybciej jedziesz tym szybciej docierasz do celu, im mniej przebywasz na drodze tym mniejsza szansa że coś się stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sorek:
  • Odpowiedz
Jestes wolnosciowce, wiec u ciebie kazdy ma prawo glosu

@Voltix: tak, każdy ma prawo się wypowiedzieć - jednak musi się liczyć z konsekwencjami tego co mówi.

kiedys wklejales zdjecie z rejestracja i miales dzwon przypisany

@Voltix: tak, otarcie też jest przypisany dzwon. Ty serio nie wiesz jak to działa? Trollujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sorek: W senie musi sie wypowiadac tak jak ty myslisz inaczej musi liczyc sie z konsekwencjami - mysle, ze juz wystarczajaco sie zaorales, ale jak zawsze dalej bedziesz sie osmieszal i pisale wedlug ciebie logiczne posty xDDDD

tak, otarcie też jest przypisany dzwon. Ty serio nie wiesz jak to działa? Trollujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sorek: Napewno to bylo otarcie, ze az ci slupki
  • Odpowiedz
W senie musi sie wypowiadac tak jak ty myslisz inaczej musi liczyc sie z konsekwencjami

@Voltix: właśnie gadanie z ludźmi z takimi złymi intencjami jak Ty to przykład srania na dywan które należy usuwać.

Idę bo mnie zaorałeś swoją logiką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz