Wpis z mikrobloga

Boże jakie to jest #!$%@?. Ta konstrukcja misji, te animacje i cutscenki. Gralem kiedyś w Vice City ale wydawało mi się ze było tam trochę lepiej jednak. Lance Vance leci na pałę i ginie, po #!$%@? mi taki pomocnik który biega jak chce a jak zginie to jest misja nieudana. W misji gdzie wjeżdżasz samochodami Voodoo do fabryki to nie mam pojecia jak opuścić fabrykę po podłożeniu bomb. Gdyby nie autosave to by można #!$%@? dostać. Na ulicach to się jakiś chaos rozgrywa, samochody walą w latarnie, przechodnie biegają jak debile.

Tak wiem sentyment, muzyka lat 80, Miami Vice. Sory mi to nie wystarcza. Nie wiem czy to zderzenie z grą z 2002 czy może ten remaster jest taki słaby.
#vicecity #gta
  • 8
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rafaello91: w ciągu ostatniego roku przechodziłem oryginał i bawiłem się świetnie. Fakt, gra trochę drewniana miejscami (chociaż i tak jest lepiej niż się obawiałem), ale to dalej świetnie napisana historia, ciekawe postaci, różnorodne misje, sporo humoru i odniesień do popkultury.

Żeby dało się w to grać trzeba było zainstalować patcha dla W10. Najbardziej bolał mnie FPS lock. Niby da się go ominąć, ale nie jest tam bez powodu - gra przy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rafaello91: Vice City to była pierwsza gra AAA na moim kompie więc mam sentyment. Do tego zaszczepiła u mnie miłość do muzyki z tamtych lat.

San Andreas przeszedłem zresztą zaraz po VC. To był bardzo długi ciąg grania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rafaello91: zagraj w normalne gta a nie ten gówniany remaster, no i tak starsze gry były miały gorsze AI i były trudniejsze. Po podłożeniu bomby ucieczka naprawdę nie jest trudna, wystarczy się rozejrzeć, gra nie prowadziła gracza wtedy jak po sznurku i to było coś czego brakuje w nowych tytułach. W latach 00 gry się rozwijały niesamowicie szybko, o wiele szybciej niż teraz, więc to nie dziwne że między vc z
@Paczek_w_masle: @adi555000: Dobra tak patrzę że chyba wynika to z tego że te celowanie na kosnoli jest słabe a brak możliwości poruszania się i celowania równocześnie nie pomaga. Grałem kiedyś na PC i nie było takich problemów ale teraz to zastanawiam się jak ludzie w to grali na PS2. Czytałem opinie i z tym celowaniem+auto aim faktycznie był problem, a z bliska to już w ogole kamera robi mega fikołki.